Várakozás

2024.04.12. 06:39

Így végezhet a dobogón a MOL Tatabánya KC

Jó helyzetből várhatja a MOL Tatabánya a magyar bajnokság hátralévő részét, minden esélyük megvan a bronzérem megszerzésére.

Túri Csaba

A MOL Tatabánya KC csapatának a szurkolóit jelenleg több kérdés is foglalkoztatja. Az egyik, hogy az utóbbi hetekben bejelentett több nyári távozó játékos (Ancsin Gábor, Győri Mátyás, Uros Vilovski, Juhász Ádám, Josip Peric) helyére kiket fog igazolni a klub. Egyelőre egy érkezőről tudni: a korábbi U20-as Európa-bajnoki bronzérmes spanyol beálló, Ignacio Plaza a Porto csapatától igazolt Tatabányára. A következő évi keret tehát még nagyon szellős, de annak kialakítására még sok ideje van a vezetőségnek. A másik mindenkit foglalkoztató kérdés, hogy hányadik helyen végeznek a Kék Tigrisek a tabellán? Meg lesz-e a bronzérem a két sztárcsapat mögött?

Nagy az esély, hogy a bajnokság végén is örüljenek a MOL Tatabánya KC játékosai
Nagy az esély, hogy a bajnokság végén is örüljenek a MOL Tatabánya KC játékosai
Fotó: Hagymási Bence

A Pick Szeged nemrégiben nagy pofont adott Dragan Djukics csapatának, ami bár fájó lehet a szurkolóknak és a csapatnak egyaránt, nincs akkora jelentősége a bajnoki versenyfutást illetően, mint például a rá következő fordulóban a Ferencváros otthonában vívott ütközetnek. Ahol a győzelem is könnyedén meglehetett volna Ancsinéknak, de a végül hazahozott egy pont is értékesnek tekinthető. Ez a két csapat áll ugyanis harcban a bronzéremért, közöttük dől el, hogy a Veszprém és a Szeged különbajnoksága mögött ki lesz a legjobb férfi kézilabdacsapat. Az egymás elleni ütközetük után, ha csak az akkori állást néztük, akkor a zöld-fehérek lehettek előnyösebb helyzetben, hiszen egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ez azonban mára eltűnt, a Pick Szeged hasonló fölénnyel győzte le a fővárosiakat. Így tehát öt fordulóval a vége előtt a Tatabánya egy ponttal előzi a Ferencvárost, a sorsuk a saját kezükben van. 

Velük találkozik még a MOL Tatabánya csapata

A hátralévő fordulókban a papírforma alapján egyáltalán nem lenne meglepetés, ha minden mérkőzését nyerné Djukics mester legénysége. Négy találkozó alsóházi együttesek ellen lesz (Gyöngyös, Komló, Fejér-B.Á.L. Veszprém, Balatonfüred), a legnehezebb feladatuk egyértelműen a jelenlegi ötödik helyezett Csurgó otthonában következik az utolsó előtti fordulóban. Ezzel szemben Pásztor István együttesére sokkal keményebb hetek következnek. Következő mérkőzésükön rögtön a rekordbajnok Veszprém ellen kellene bravúrt okozniuk ahhoz, hogy egyáltalán még esélyük legyen a harmadik helyre. Rajtuk kívül játszanak még a Kék Tigriseket a kupában megviccelő Dabas ellen is, miközben azt sem szabad elfelejteni, hogy még a nemzetközi porondon is jelenésük lesz, kettős terhelést adva a csapatuknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában