Autóverseny

2024.02.06. 06:21

Remekeltek az autóversenyző Hernádi-lányok

A kiváló tatai autóversenyző, Hernádi László lányai édesapjuk örökébe lépve mindketten bajnoki bronzérmet vehettek át a Magyar Szlalom Bajnokság díjkiosztó gáláján.

Kemma.hu

A Hernádi-lányok a megérdemelt serlegekkel

Lajosmizsén rendezték a 2023. évi Magyar Szlalom Bajnokság díjkiosztó gáláját. Ez a versenysorozat hét, úgynevezett futásból állt. Ennek a sorrendje a következő volt: M-ring, Kiskunlacháza, Dunaújváros, Hungexpo, Kakucsring, Kiskunlacháza és Kecskemét. 

Hernádi Kitti 13 évesen, a juniorok mezőnyében mérettette meg magát, míg nővére, a 18 éves Ildikó a felnőtt hölgyek között. A rendkívül erős mezőnyben mind a ketten az utolsó futamig versenyben voltak az ezüstéremért. Kitti a nagyon ügyes és sokat versenyző junior fiúk között csak kicsivel maradt le a dobogó második fokáról, de harmadik helyezése így is rendkívül dicséretes. Ildikó pedig a női kategóriában a több évtizede versenyző hölgyek között – az év végi futamgyőzelmével is – egy hajszállal maradt le az ezüstérmes pozícióról.

A dobogón végzett hölgyeknek Szujó Zoltán, a Magyar Autósport Szövetség elnöke adta át a díjakat. Ezzel az ünnepi eseménnyel zárult le hivatalosan is a 2023-as versenyidény. A Hernádi-lányok azonban, ahogy édesapjuktól megtudtuk, már nagy odaadással készülünk a 2024-es bajnokságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában