Utánpótlás

2024.02.15. 13:15

Összemérték tudásukat a fiatalok: rengeteg gól született a labdarúgó Somló Kupán

Nyolc csapat mérte össze erejét a Somló Kupán, ahol ugyan döntőbe jutottak a házigazda szerepét betöltő vértessomlóiak, ott azonban alulmaradtak ellenfelükkel szemben.

Kemma.hu

A Vértessomló gyerkőcei második lettek a Puskás Akadémia mögött a Somló Kupán

Forrás: vertessomlo.hu

A Vulkán, Környe, Tatabányai Vasas, Tata, Tatabánya, Szár, Puskás Akadémia és természetesen a házigazda vértessomlóiak részvételével rendezték meg az U7-es korosztály számára a helyi sportcsarnokban a Somló Kupát – adta hírül a vertessomlo.hu.

A gyerkőcök két csoportban rúgták a bőrt, ahonnan két-két csapat jutott tovább az elődöntőkbe. A 16 mérkőzés során összesen 125 gól született, a legtöbbet, 35-öt a somlóiak szereztek, utánuk a Puskás Akadémia következett 28 találattal. A végső sorrendet azonban értelemszerűen nem a rúgott gólok száma döntötte el.

Az „A” csoportból az első helyen, 9 ponttal verekedte magát az elődöntőbe a Vértessomló, hattal másodikként a Környe. A „B” csoportból szintén 9 ponttal érkezett az elődöntőbe a Puskás Akadémia, a csoport második helyére viszont a Vulkán, a Vasas és a Tatabánya is 3-3 ponttal aspirált, a gólkülönbség alapján végül a Tatabánya mérkőzhetett meg a somlóiakkal. A házigazdák az elődöntőben 5-3-ra legyőzték a vármegyeszékhely csapatát és ezzel bejutott a fináléba. Az elődöntő másik mérkőzésén a Puskás Akadémiától 6-3-as vereséget szenvedett a Környe, a bronzmeccsen pedig a Tatabányától kapott ki 11-0-ra. A Környe így a negyedik helyen végzett úgy, hogy a csapat átlagéletkora a hat évet sem érte el. 

A döntőben az első gólt a Vértessomló szerezte, de végül győzött a kétséget kizáróan képzettebb, edzettebb Puskás Akadémia együttese meggyőző fölénnyel, 9-2-re. A mérkőzés után a győztes csapat tagjai a serleget Igó István polgármestertől és Richter Tamás egyesületi elnöktől vették át. Második lett a Vértessomló, harmadik a Tatabánya.

A két legjobb együttes legjobb játékosai az edzők javaslata alapján különdíjban részesültek. A somlói sálat a Puskás Akadémia gárdájából Pleván Milán, a vendéglátók részéről Igó Döme érdemelte ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában