Díjátadó

2024.02.27. 15:12

Nyergesújfalu legjobb sportolóit értékelték

Idén is értékelték Nyergesújfalu legjobb sportolóit az VI. Városi Sportgálán. Mihelik Magdolna polgármester, és Erős Gábor országgyűlési képviselője köszöntötte a sportolókat.

Fenyvesi Károly

A VI. városi sportgála helyszíne idén is az Ady Endre Művelődési Központ lehetett. A nagyteremben Mihelik Magdolna polgármester, és Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a sportolókat. A folytatásban sorra hívták a színpadra az egyesületek, szakosztályok sportolóit akik az elmúlt évben kiemelkedően teljesítettek.

Dányi-Tóth Judit (középen) lett az elmúlt év legjobb városi edzője
Fotó: Fenyvesi Károly

Az első tapsot a Nyergesújfalu Sportegyesület labdarúgó szakosztályának felnőtt csapata kapta, amely bajnok lett a területi I. osztályban és ott tudott lenni az Országos Amatőr Kupa döntőjében.  A város sikeres kick-box múltját az elmúlt esztendőben tovább tudta öregbíteni sikereivel Schmidt Zsófia, Sághy Botond, Kurcina Kristóf és Gombás Zsombor. A Zoltek Kajak- Kenu Nyergesújfalu Sportegyesület díjazottja volt Hinom Laura, Eckl Kristóf, Deák Anna Csenge, Varga Lara Zsófia, Balázs Stella Mária, Somodi Laura, Deák Boglárka, Aradi Eszter, Budai Blanka és Pehely Lili. Az Öregkő Lovasai Sportegyesület tagjaként vehetett át elismerő oklevelet Hartmann Nóra, Cseresnyés Csenge és Varga Réka.

Elismerést kapott még az asztaliteniszező Sághy Antal (Eternit Építők Sportegyesület), Reményi Gács Márta, Kriván Judit, Almási Katalin (FutaNyerges SE), az íjász Pillér Bence, György Máté Levente és Juhász Péter, a tekés Mártai Roland, Németh Gábor és Jánosi Csaba, illetve a sakkozó Balázs András.

Elismerő oklevelet vehetett át csoportja képviseletében Csontos Mária, a Diótörő Gyermektánc Egyesület vezetője.

A gálán díjazták azokat is, akik már nem helyi csoport tagjaként érnek el sikereket, de a város szülöttjeként öregbítik településük hírnevét. Az eseményen részt vett a városi Pro Urbe-díjas Hajnal Tamás, a Ferencváros labdarúgócsapatának sportigazgatója és szintén nyergesi Kiss Blanka, világ és Európa-bajnok kajakos.

A sportgálán a helyi egyesületekben, szakosztályokban sikeresen szereplők közül zárszóként a karatés Száraz Renáta, Millei Dóra, Bodai Barna, Szabó Ádám, Németh Gergő és Bakó Ádám vehetett át sikereit elismerő oklevelet.

Ezután Lohner Ilona, a képviselő-testület kulturális, köznevelési és sport bizottsága elnöke azokat köszöntötte a színpadon, akik nyergesiként, de nem helyi egyesület tagjaként értek el kiemelkedő sportsikereket az elmúlt esztendőben. Ezen csapatba tartozik László Károly és Lászlóné Hornyai Piroska (rádiós tájfutás), Csernai Tibor Miklós (speciális kategóriájú alpesi sízés), Rózsahegyi Bori és Merényi Fanni (atlétika), Soós Sándor (bowling), Kiss Blanka kajakos világbajnok, Zeller Dóra, az elmúlt év magyar női labdarúgója, Molnár Péter ultrafutó, Krepcsik Áron (gokart), Krepcsik Lara (lovaglás), Reményi Regő és Mihalovics Hajnalka (ralli).

A 2023. évben végzett munkája elismeréseként, az önkormányzat különdíját vehette át Dányi-Tóth Judit. A Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu Sportegyesületben a világbajnok Kiss Blanka nevelőedzője volt. Két éve és az elmúlt esztendőben is két tanítványa lehetett tagja a magyar korosztályos válogatott keretének. Az elhangzott értékelés szerint kiváló pedagógus, remek edző, a versenyeken rendszeresen remekül szereplő versenyzői szeretik, figyelnek szavaira, megfogadják tanácsait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában