Párbajtőr

2024.02.04. 18:51

A tatai Keresztes Ádám és a tatabányai Salamon Réka is bearanyozta a hétvégét

Keresztes Ádám és Salamon Réka nyakába is aranyérem került a hétvégi korosztályos világkupán.

Körtvélyfáy Dina

A junior női csapat Tblisziben állhatott a dobogó tetejére

Forrás: Hunfencing,hu

Fotó: Hunfencing.hu

Volt oka az örömre vármegyénk junior vívóinak. A tatai Keresztes Ádám és a tatabányai Salamon Réka világkupán vettek részt, előbbi Bázelben, utóbbi Tblisziben biztosította be helyét a hazai ranglista első négy helyezettjei között maradva. Plásztán Attilától, tatai vívóklub elnökétől – aki Ádámot is elkísérte a világkupára – megtudtuk, ez az eredmény azt jelenti, hogy mindketten részt vehetnek a következő világversenyeken.

Mindkét vívónknak csapatversenyekkel folytatódott tovább a világkupa vasárnap. A Keresztes Ádám, Somody Soma, Pelle Domonkos, Antal Máté alkotta együttes rendkívül szoros meccseken vívta be magát döntőbe. A nyolc közé jutásért Izraellel csaptak össze, akiket 45:43-ra sikerült legyőzniük. A legszorosabb asszók azonban ezt követően jöttek, hiszen a franciákkal szemben egy tus döntött a magyarok javára. Az örök rivális olaszokat 45:42-re győzték le, pedig „féltávnál” még az olaszok vezettek hat tussal, és az utolsó asszó előtt is előnyben voltak. A döntő volt a legsimább, Kazahsztán válogatottja ellen 45:41-re nyertek a fiúk.

A junior korú férfiak Bázelben szereztek aranyérmet
A junior korú férfiak Bázelben szereztek aranyérmet
Fotó: Hunfencing.hu / Forrás: Hunfencing,hu

A nőknél szintén bravúros eredmény született. A Salamon Réka, Nagy Blanka, Gachályi Gréta, Wimmer Dorina összeállítású csapat is remekelt. Partali Csaba válogatott edző tanítványai Törökország ellen kezdtek (45:34), a negyeddöntőben azonban már a komoly rivális franciák következtek, akiket szintén simán maguk mögé utasítottak a mieink (45:30). A németek elleni elődöntőn egy tussal jobbnak bizonyult válogatottunk (45:44). A döntőben ismét sima győzelem következett az olaszok ellen (45:35).

– Gratulálok a lányoknak, és edző kollégáimnak, remek versenyt vívtak a lányok! – mondta Partali Csaba edző a hunfencing.hunak. – Itt volt a világranglista első hét helyezettje, továbbá Kína, talán ez volt a legerősebb eseménye a szezonnak. Voltak extra meccseink a franciák vagy az olaszok ellen, aztán volt kivételesen izgalmas összecsapásunk is a németekkel szemben, amelyből szintén sikerült jól kijönnünk. Ezek után nagyon várjuk a világversenyeket, és tegyük hozzá azt, hogy az a három lány, aki szinte végigvívta a napot, még jövőre is junior lesz, úgyhogy nem rosszak a kilátások – jegyezte meg Partali Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában