Párbajtőr

2024.01.05. 07:54

Jól indult az év: aranyérmes a tatabányai Salamon Réka az udinei világkupán

A junior párbajtőrözők Olaszországban léptek pástra az új esztendő kezdetén. Salamon Réka, a Tatabányai Sport Club vívója élete legjobb eredményét érte el a megmérettetésen.

Körtvélyfáy Dina

Balról a második Salamon Réka, mellette Wimmer Dorina

Forrás: Hunfencing

Fotó: AUGUSTO BIZZI

Ahogy a hunfencing.hu is írja, Kovács László tanítványa igen nehéz ágon jutott egyre előrébb és előrébb. Két korosztályos ukrán válogatottat, és olasz élvívót is legyőzött a finálé felé vezető úton, majd a négy között Wimmer Dorinánál bizonyult egy tussal jobbnak. A döntőben pedig a kínai riválist, Csent győzte le 15:12-re.

Partali Csaba válogatott edző így foglalta össze a napot:

– Salamon Réka nagyon technikás vívó, benne volt már ez a szép eredmény, nagyszerű, hogy ilyen erős riválisokat legyőzve állhatott fel a dobogó legfelső fokára! Dorina sorozatban harmadszor dobogós, ez önmagáért beszél, és Marschall Réka is legjobbját nyújtotta. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy Gachályi Gréti egy tusra volt a nyolctól, és Nagy Blanka is nagyon erős riválistól kapott ki kis különbséggel, akkor abszolút érthetővé válik, hogy ennél elégedettebb nem is igen lehetnék a mai nap után. Jöhet a csapatverseny!

A csapatversenyek pénteken folytatódnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában