Kézilabda

2024.01.03. 11:11

Megvan a MOL Tatabánya új edzője: régi szerb ismerős tér vissza a kispadra

Megtalálta a Tatabánya Tombor Csaba utódját: a szerb tréner, Dragan Djukics imádott a kék-fehérekkel dolgozni, és a drukkerek is örömmel várják vissza.

Kemma.hu

Dragan Djukics és a tatabányai kézilabdázók 2022-ben a csarnokavatón meccsen

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Dömötör Csaba

A MOL Tatabánya KC a közösségi oldalán számolt be arról, hogy január 8-tól Dragan Djukics veszi át a csapat irányítását. Sibalin Jakab másodedzővel, ismerős párosként kezdik majd meg a tavaszi alapozást. A klub a következő 2,5 évben számít a szerb tréner munkájára. A kommentelők a klub honlapján már most üdvözlik a döntést és a mestert.

Mint ismert, december elején Tombor Csaba közös megegyezéssel vett búcsút a kék-fehérektől, az őszi szezon maradékában pedig Sibalin és Cristian Ugalde irányította az együttest. 

Djukics egyébként nem ismeretlen Tatabányán: a 2021-22-es szezonban, Matics mestertől vette át a stafétát a Kék Tigriseknél. Akkor, ahogy mondta, egy hihetetlen utazás volt aza hét hónap, amit itt töltött.
− A játékosoknak teljesen más filozófiához kellett hozzászoknia, teljesen más kézilabdát kellett játszaniuk, mint az előző edzőnél. Matic nagy nyomott hagyott a városban, nagy hatással volt a klubra, a szurkolókra, ez volt ez első kihívás a játékosoknak, hogy másik edzővel dolgozzanak −  fogalmazott a klub honlapján a szezon végén, hozzátéve, hogy folyamatosan érezte a drukkerek szeretetét, és hogy minden pillanatát élvezte az itteni munkának. 

A molcsapat.hu-nak arról is büszkén beszélt, hogy nagyon büszke rá, hogy az akkori bajnokság egyik legnézettebb csapata lett a Tatabánya, amely nemcsak a hazai szurkolótábort állította maga mögé, de idegenben is rendszeresen sokan voltak kíváncsiak a Bányász vendégjátékára.

A szerb tréner többször volt a Pick Szeged vezetőedzője 2000 óta, 2002-ben az év edzőjének választották Magyraországon, de szerb, izraeli, román, északmacedón és portugál klubcsapatokat is irányított, de jordán, észak-macedón, svájci, brit, izraeli és montenegerói szövetségi kapitányként is dolgozott. A brit válogatottal a 2012-es olimpián, a montenegróival a 2018-as Európa-bajnokságra is kijutott. Az AEK Athénnél dolgozott mostanáig, velük kedden, közös megegyezéssel bontott szerződést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában