Szavazás

2024.01.09. 08:15

Az év harmadik legjobbja lett a komáromi sportlövő, Pekler Zalán a nemzetközi szövetségnél

Pekler Zalánnak kiemelkedően sikerült a tavalyi éve, az Európa Játékokon légpuskával vegyescsapatban és férfi csapatban, valamint a kisöbű szabadpuska összetett számban egyéniben − éppen Privratsky előtt − és a férfi csapatban is diadalmaskodott.

Kemma.hu

Pekler Zalán sikert sikerre halmozott 2023-ban

Forrás: European Games Kraków-Małopolska 2023/Facebook

Mint azt az MTI írja, a komáromi, négyszeres Európa Játékok-aranyérmes Pekler Zalán a harmadik helyen végzett a férfiak között a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) év sportolója választásán, míg a nőknél Major Veronika tizedik lett. Az ISSF honlapja szerint az öt év szünet után újra kiírt voksoláson a férfiaknál a franciák klasszis gyorstüzelő pisztolyosa, Clement Bessaguet nyert, aki tavaly a bakui világbajnokságon ezüst-, a lengyelországi EJ-n pedig aranyérmet szerzett. A második helyen a légpuskában vb-harmadik, összetett puskában pedig EJ-második cseh Jiri Privratsky végzett.

Pekler Zalánnak kiemelkedően sikerült a tavalyi éve, az Európa Játékokon légpuskával vegyescsapatban és férfi csapatban, valamint a kisöbű szabadpuska összetett számban egyéniben − éppen Privratsky előtt − és a férfi csapatban is diadalmaskodott. Légpuskával két világkupaversenyt és vk-döntőt is nyert. Lengyelországban az egyéni összetett elsőségével ráadásul az olimpiai kvótát is megszerezte. Már a párizsi olimpiára készül.

Az Erődök Városa Sportlövő Egyesület (EVSE) sportlövője egyébként a Magyar Sportújsgírók Szövetsége Az Év Sportolója szavazáson három kategóriában is jelölt volt, de végül nem jutott be a hármas, szűkített listára egyikben sem. Komárom-Esztergom vármegyei sportolóknak így is szólt a taps, a fogyatékkal élők között az év csapata lett a tatai asztalitenisz-páros, Szendi János és Bácsi Bernát. 

AZ ISSF-nél a nőknél a német pisztolyos, Doreen Vennekamp lett az év sportolója, aki döntős világcsúcsbeállítással diadalmaskodott sportpisztolyban a bakui vb-n. A voksolás tizedik helyén végzett Major Veronika elsősorban világkupa-viadalokon remekelt az előző évben: Kairóban mindkét egyéni számot, Rióban pedig a sportpisztolyt nyerte meg. A légfegyveres Eb-n hatodik, az Európa Játékokon 25 méteren ötödik lett egyéniben. Az előbbi viadalon a női csapattal bronzérmet szerzett, míg a világbajnokságon szintén tíz méteren lett ezüstérmes a csapattal.    A választáson a sportolói bizottság, valamint az edzőbizottság, illetve az ISSF-média tagjai voksoltak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában