Női foci

2024.01.14. 10:09

A komáromi lányokhoz látogatott a válogatott klasszisa

Süle Dóra, a magyar női labdarúgó-válogatott játékosa is részt vett a komáromi Fortuna Sportegyesület lány labdarúgócsapatainak évzáró összejövetelén. A Duna-parti város csapatai szeretnének dobogós helyeken végezni. Büszkék arra, hogy két játékosuk is élvonalbeli utánpótlás akadémiára igazolt a nyáron.

Kemma.hu

Süle Dóra (az első sorban balról a negyedik) látogatott el a komáromi Fortuna SE lány focistáihoz

Forrás: Beküldött

Fotó: Beküldött

A szezonzárón jelen volt Vajda Bence alpolgármester is, aki tolmácsolta dr. Molnár Attila polgármester üdvözletét is, és gratulált az elért eredményekhez.

Viszló Balázs, az U14-es lányok felkészítője kiemelte, hogy a csapat hibátlan mérleggel zárta az őszi szezont, és nagyon magabiztos játékot mutatva múlta felül ellenfeleit. Legügyesebb labdarúgói már az idősebbek között is pályára lépnek, ezért is törekedett arra, hogy minél több játékpercet töltsön a pályán a keret valamennyi játékosa. Bízik benne, hogy a tavaszi visszavágókon is hasonlóan eredményes lesz együttese.

Az U16-os lánycsapat trénere, Kovács Barna büszkén mesélte, hogy az előző idény végén bajnoki címet nyert gárdából két játékos is élvonalbeli utánpótlás akadémiára igazolt a nyáron, és a Győri ETO színeiben folytatják pályafutásukat. A bajnokságban a tavalyi évhez képest megnövelt pályaméreten, félpályán keresztben játszanak, amihez szokniuk kell még a játékosoknak. Nagyon szoros mérkőzéseket játszanak, az erőviszonyok kiegyenlítettek, több csapat is esélyes a dobogóra kerülésre.

A háromkörös bajnokságban jelenleg a második helyről várják a folytatást, azonban az éllovas Dorogtól is csak egygólos vereséget szenvedtek idegenben és hazai pályán is. Egyértelmű cél, hogy a dobogós helyet tavasszal is megőrizzék, valamint tovább fejlődjön a csapat játéka.

A legidősebb utánpótlás korosztályban, az U19-eseknél nehezen indult a szezon. Paulovics Bence edző elmondta, hogy a felkészülés kezdete előtt néhány nappal váratlanul négy játékost is elcsábított az észak-komáromi KFC, így kis híján ellehetetlenült a bajnokságban indulás. A megyei szövetség itt is megnövelte a pályaméretet. A kitartó munkának és a szülők, lányok segítségének köszönhetően végül el tudott indulni ez a csapat is a pontvadászatban.

Az együttes gerincét az U16-os korosztályú játékosok adják, így sokuknak heti két-három mérkőzése is van, ami nagyon megterhelő számukra. Jelenleg a negyedik helyen állnak a táblázaton, reális cél lehet a szezon végére a dobogóra kerülés. Nagyon fontos továbbá, hogy új játékosokkal bővítsék meg a keretüket, elkerülendő a sorozatterhelésből adódó sérüléseket.

Süle Dóra is lelkesítő szavakat mondott a fortunás lányoknak. Beszélt saját karrierjéről, tanulmányairól, a Győri ETO-ban és a nemzeti csapatban elért sikereiről, valamint válaszolt a gyerekek kérdéseire is.

Videón Süle Dóra Észak-Írország válogatottjának lőtt gólja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában