Kézilabda

2023.12.02. 20:48

Súlyos vereséget szenvedett hazai pályán a Tombor-csapat +fotók

Kis híján felfalták a Kék Tigriseket.

Kemma.hu

Senki nem számított arra, hogy könnyed szombati teadélután lesz a csurgóiak tatabányai vendégszereplése. Ellenben arra sem, hogy a hektikus Somogyi gárda most a legjobb arcát mutatja majd, miközben a házigazdák a legrosszabbat…

Kézilabda NB I., férfi, 12. forduló

MOL Tatabánya KC – Csurgói KK 25-33 (8-17)

Tatabánya, multifunkcionális sportcsarnok, 1800 néző, vezette: Bóna Sz., Földesi Cs.

Tatabánya: Székely M. - Rodríguez 2, Maras 3, Topic, Juhász Á. 3, Pergel 7, Krakovszki B. 3 (1). Csere: Bartucz (kapus), Obradovics, Enomoto 3, Jadegari, Ugalde, Ancsin, Eklemovics, Vajda H. 4. Edző: Tombor Csaba.

Az eredmény alakulása, 5.p.: 4-2, 10.p.: 4-6, 13.p.: 5-8, 21.p.: 6-10, 28.p.: 7-15, 35.p.: 10-19, 41.p.: 15-21, 48.p.: 19-28, 54.p.: 23-30, 58.p.:

Kiállítások: 8, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 2/1, illetve 3/3.

A Kék Tigriseknél Győri sérülten tért haza a romániai Európa Liga-mérkőzésről. Vilovszki továbbra sem bevethető, sőt, Ancsin is belázasodott, így mindössze két percet tudott a pályán tölteni…

Az első néhány perc után a hazaiak számára így is rémálommá változott a rangadó. Amíg a vendégek kevés bakit vétettek, és jó százalékkal értékesítették helyzeteiket, addig a Kék Tigrisek hibát-hibára halmoztak védekezésben és támadásban egyaránt. A félidő derekától számított időszakban a somogyországiak tízszer, míg a Tatabánya mindösszesen kétszer talált be riválisa kapujába. Nem véletlen, hogy a szünetben már egy híján tíz gól volt a vendégek előnye.

A fordulást követően sem következett be fordulat a játék menetében. Öt perc elteltével ismét a tízgólos hátrány határán „táncolt” a Tombor-legénység. És ez a különbség nem igazán akart elkopni vagy legalább apadni. A vendégek érett játékával szemben, a tatabányaiak produkciója olykor értékelhetetlen, illetve értelmezhetetlennek bizonyult. A végén – némi túlzással – annak is kellett örülnie a szépszámú publikumnak, hogy tíz gól alatt megúszták a kedvenceik.

Tombor Csaba: – Roppant szégyellem magam a csapat nevében is. Nem gondoltam volna, hogy valaha is így játszunk. Erre a teljesítményre nincs magyarázat, és számomra értelmezhetetlen. Persze vannak gondjaink, de azzal nem mentegetődzhetünk egy ilyen, értékelhetetlen produkció után. Így sem idegenben sem itthon nem lehet kézilabdázni…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában