Asztalitenisz

2023.11.10. 15:01

Rangadót nyert az első helyen álló Vértesszőlős

Mindkét NB III.-as csapatunk győzelemmel folytatta a bajnokságot, így a Vértesszőlős megőrizte vezető pozícióját.

Kun Attila

Asztalitenisz: TABAK-Esztergom

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A hétvégén NB-s csapataink közül csak a negyedik vonalban, tehát az NB III.-ban induló együtteseink voltak érdekeltek. Az előző szezon utolsó fordulójában a Vértesszőlős azzal a tudattal fogadta az Etyeket, hogy ha nyer, megnyeri a bajnokságot. Akkor a szőlősieknek nem okozott problémát a középmezőnyhöz tartozó rivális legyőzése (15–3), amivel meg is szerezte a Közép-dunántúli csoport bajnoki címét. Ebben a szezonban már más a helyzet: a Vértesszőlős ezúttal is az első helyen áll, az Etyek viszont immár a második, vagyis a bajnoki cím szempontjából is fontos rangadót vívott egymással a két, egyébként baráti kapcsolatot ápoló, gyakran együtt is edző csapat. Ez az összecsapás már szorosabb volt, mint a júniusi, de a mindössze egy egyéni mérkőzést veszítő Saláta Ferenc vezette Vértesszőlős ezúttal is győzött és megerősítette vezető pozícióját a bajnokságban. 

A Dág ezúttal a Zsámbék vendége volt, amely hazai pályán sem tudott teljes csapattal kiállni, vagyis a Dág már eleve 5–0-s vezetésről indította a mérkőzést. Ezek után aztán semmi meglepő nem volt az egyébként is esélyesebb vendégcsapat sima győzelmében, amelynél Jókai Csongor, Szikora Bence és Szikora Márton az összes mérkőzést megnyerte. A Dág az ötödik helyen áll. 

NB III., Közép-dunántúli csoport, 6. forduló 
Vértesszőlősi SE–Etyek SE 11-7 
A vértesszőlősi győzelmek: Saláta Ferenc 3, Illés Roland, Kaposi Péter és Szakál Béla 2-2, az Illés Roland–Saláta Ferenc és a Kaposi Péter–Szakál Béla-párosok. 
Zsámbéki SBE–Dág KSE 2-16 
A dági győzelmek: Jókai Csongor és Szikora Bence és Szikora Márton 3-3, Szikora Ágoston 1, a Szikora Ágoston–Szikora Bence-páros. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában