Kosárlabda

2023.11.10. 19:23

Két vereség után otthon javítana a Lions

Az utolsó előtti Kecskemétet fogadja az Oroszlány.

Kun Attila

Illés Máté (labdával) és az OSE a Kecskemét legyőzésére készül

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Kosárlabda, NB I. A, alapszakasz, férfi, 7. forduló 

MVM-OSE Lions–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 

Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, szombat, 18 óra. 

Két, nem a legjobb passzban lévő csapat mérkőzik egymással szombaton az „Akácban”: a Lions az előző két mérkőzését elveszítette (legutóbb a bajnok és kupagyőztes Falco nyert Oroszlányon 91-81-re) és a hatodik helyről várja a folytatást, míg a Kecskemét a nyitófordulóban aratott győzelmet követően már zsinórban öt vereségnél jár (az előző körben a Szeged nyert a hírös városban 98-95-re) és a 13., utolsó előtti helyen szerénykedik. Az alapszakasz középmezőnye nagyon sűrű, a harmadik helyezett Szeged és a 12. Pécs között mindössze két győzelem a különbség, vagyis (bár az alapszakasz vége még nagyon messze van) a felsőházba jutás szempontjából minden győzelem nagy jelentőséggel bír. Az Oroszlány hazai környezetben egyáltalán nem számít esélytelennek, ha az előző mérkőzéseken mutatott dobóformán sikerül javítania, összejöhet a győzelem. A hazai szurkolókon biztosan nem fog múlni... 

– A Kecskemét mindig kemény ellenfél. Jól kell védekeznünk, emellett hatékony csapatmunkát kell mutatnunk támadásban is, hogy kiküszöböljük ellenfelünk ravasz védekezési taktikáit – nyilatkozta a mérkőzéssel kapcsolatban Simon Petrov, az MVM-OSE Lions vezetőedzője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában