Turisztika

2024.05.23. 10:47

A turistaéremé volt a főszerep Súron

Ezúttal egy újabb örömhír érte a Súrt. A település ugyanis ismét a Nemzetközi Turisztikai és Turista Érem kiállításának adhatott otthont.

Kemma.hu

A Turista Érem Magyarország szervezésében tartották meg a nemzetközi turisztikai és turistaérmek kiállítását Súron. A kiállítás mellett új jubileumi érmeket is avattak. Május 15-18. között zajlott a plein air festő tábor, az ott készült képeket is kiállították. A festők több alkotásukat is a településnek adományoztak. A műveket a kisbéri Wass Albert Művelődési Központban június 23-ig megtekinthetik az érdeklődők.

Nem volt hiány turista éremből Súron
Nem volt hiány turista éremből Súron
Fotó: facebook/Súr Község Önkormányzata

A turista érem születése

A turista érmék szülőhazája Csehország. Az első, fából faragott korongok 1997-ben születtek, a rendszerük hosszú fejlődés során alakult ki. Kezdetben csak néhány érem került a kiválasztott boltokba. Napjainkban csak Csehországban ezernél is több sorszámozott korong kapható, amelyekhez nyomtatott turistatérkép és motivációs gyűjtőjáték is kapcsolódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában