Turisztika

2023.05.25. 16:11

Súr megmutatja a vidék Magyarországát, azt a csodát, amiben élhetünk (fotók)

A Turista Érem Magyarország szervezésében rendezték meg a nemzetközi turisztikai és turistaérmek kiállítását Súron.

Kemma.hu

Az iskola néptáncosai is bemutatkoztak a rendezvényen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A Turista Érem Magyarország szervezésében rendezték meg a nemzetközi turisztikai és turistaérmek kiállítását. Az első rendezvénynek Súr adott otthont szerda délelőtt. Céljuk a több közép-európai országban jelenlévő Turista Érem-hálózat megismertetésével a kevésbé reflektált turisztikai desztinációkra történő figyelem ráirányítása.

– Ennek a Turista Érem-programnak a gerincét a visegrádi országok adják. A súri éremtalálkozónak ez egy nagyon szép üzenete, hogy a V4 országok ebben a kérdésben is együtt tudnak dolgozni – mondta Révész Máriusz, a Miniszterelnökség államtitkára, az Aktív Magyarországért felelős államtitkára. 2016-ban az egyik internetes portálon Súrt választották Magyarország legszebb fekvésű településének.

– Azóta fel is figyeltek a településre, úgyhogy én köszönöm a szervezőknek, hogy megmutatják a vidék Magyarországát, ezt a csodát, amiben élhetünk, természeti, történelmi örökségünket – hangsúlyozta Czunyiné dr. Bertalan Judit ország­gyűlési képviselő. 

– Újabb három turistaérmet is bemutattak a rendezvényen Egy az Életfát, egy a Lombkorona-sétányt ábrázolj, míg a harmadik éremre a „Magyarország legszebb fekvésű települése“ cím birtokosaként Súr látképe került – emelte ki Sógorka Miklós polgármester. 

A helyi nyugdíjasklub dalcsokorral, valamit az iskola néptáncosai műsorukkal színesítették az eseményt. A színvonalas kiállítás kísérő programjaként magyar, cseh, szlovák és lengyel festők „plein air“ műveiből nyílt tárlat, amelyet Sárkány Győző súri születésű grafikusművész nyitott meg.

Konferencia
A tárlatmegnyitókkal a programsorozat azonban nem ért véget Súron. A Békesség Szigetén többségében a kiállításon részt vevő települések képviselői tartottak előadásokat, illetve mutatták be a kincseiket, főképp szakmai oldalról megvilágítva. Arra fókuszálva, hogy a turizmus, valamint az üzlet és az oktatás kapcsolatát hogyan lehet továbbfejleszteni. A kiállítások június végéig tekinthetőek meg a súri kultúrházban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában