Kézilabda

2023.11.27. 20:22

A Tatabányának győzni kell az „életben maradáshoz”

Kedden, a Fekete-tenger partján eldől, hogy a Kék Tigriseknek lesz-e folytatás az Európa Ligában, vagy a román kikötővárosban véget ér a nemzetközi szereplés a csoportkörrel.

Petrik József

Nincs más opció, nyernie kell a Kék Tigriseknek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda, EHF Európa Liga, férfi, H-csoport, 5. forduló 

CSM Constanta (román)–MOL Tatabánya KC 

Constanta, Sala Sporturilor, kedd, 18.45. 

A Tatabánya csoportja a nemzetközi porondon azt bizonyítja, hogy az Európa Ligában is meglehetősen kiegyenlítettek az erőviszonyok. A román csapat legyőzte idegenben a Tatabányát, majd hazai környezetben a Bajnokok Ligája-szintű portugál Sportingot is megverte. Ezek után a kvartett sereghajtójával, az addig pontot sem szerző lengyel Glogow-val ikszelt...

Ezzel egy szalmaszálat nyújtott a Kék Tigriseknek a továbbjutás kiharcolásához. Ugyanis amennyiben a Tombor Csaba vezetőedző irányította MOL Tatabánya KC nyerni tudna a román kikötővárosban, ismét megnyílna a vendégek előtt a továbbjutáshoz vezető út. Döntetlennel vagy vereséggel nagyon nehéz helyzetbe kerülne a Tatabánya, hiszen arra nemigen lehet számítani, hogy a Glogow a Constanta után a Sportingot is megtréfálja. 

– A lengyelek pontszerzésével a saját kezünkbe került a továbbjutás kiharcolása – emelte ki Tombor Csaba, így folytatva:

A feladatunk „egyszerű”, a hátralévő két kupameccsünkön négy pontot kell szereznünk. Azaz úgy utazunk ellenfelünkhöz, hogy számunkra elengedhetetlen a győzelem megszerzése. Ez egy szép feladat, de idegenben ezt korántsem lesz egyszerű kivitelezni. 

A tatabányaiak szakvezetője szólt arról is, hogy a román bajnoki ezüstérmes játékában is van egyfajta törésvonal, ami a negyvenedik perc környékén jön el. Tatabányán is ez idő tájt került gödörbe a Constanta és ekkor egyenlített a Bányász. 

– Ha addig jól tartjuk magunkat és meccsben maradunk, akkor ezt a „borítékolt” visszaesést kihasználhatjuk. Emellett nagyon fontos, hogy a találkozó elején ne lépjenek meg a vendéglátóink – jegyezte meg Tombor mester. 

A Tatabánya hétfőn kelt útra, a vasárnapi győztes balatonfüredi bajnoki rangadó után, amelyet megúszott újabb sérülés nélkül a Tombor-legénység. A Kék Tigrisek egyébként Bukarestig repülővel jutnak el, onnan pedig még mintegy 350 kilométeres buszút vár rájuk a Fekete-tenger partjáig. 

A sorsdöntő összecsapáson a litván Barysas és Petrusis játékvezetők fújják majd a sípot. 

A csoport állása négy forduló után: 1. Constanta 7 pont, 2. Sporting 4, 3. Tatabánya 4, 4. Glogow 1. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában