Dzsúdó

2023.10.10. 19:00

Országos bajnok lett a kis tatai dzsúdós, Szénási Lilla

Országos bajnok lett a kis tatai judos. Vesztes állásból sikerült fordítania.

Goletz-DeáK Viktória

Pakson rendezték a diák A- és B-korcsoportos országos bajnokságot, valamint a C-korcsoportnak a Magyar Kupát. A Tatai Atlétikai Klub (TAC) közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a versenyen nyolcvanhat klub egy híján ötszáz versenyzője lépett tatamira, köztük a Tatai AC hat judokája. A legfiatalabbaknál Fa Rebeka a 40 kilósok között eljutott a bronzmérkőzésig, ott nagy küzdelemben kikapott, így ötödik helyen végzett.

A diák B-korcsoportban négy tatai indult. A legeredményesebb a 36 kilós Szénási Lilla volt, aki három ippon győzelem után országos bajnok lett. A döntő nehezen indult, de tizenöt másodperccel a vége előtt vesztes állásból sikerült fordítani, így a megérdemelt aranyérmet akasztották Lilla.

Egy súlycsoporttal lejjebb Voga Dorka címvédőként érkezett Paksra, és el is jutott a döntőig. Ott vezetett, de öt másodperccel a vége előtt egy figyelmetlenség után az ellenfél fordított, így ezüstérmes lett.

A 45 kilóban két tatai nevezett. Szakály Attila és Sárai Krisztián talán még a lányoknál is jobban versenyzett. Attila a nyolc között szenvedett vereséget, Krisztián pedig az elődöntőben kapott ki parázs meccsen, a későbbi bajnoktól. A végén azonban a két tatai egymás ellen mérkőzött a bronzéremért, Krisztián nyert egy intéssel, így ő állhatott a dobogóra, Attila pedig az ötödik helyen végzett.

A diák A-korcsoportban Strausz Marcinak egyetlen meccs jutott a 41 kilósok között. Az éremtáblázaton a legjobb Komárom-Esztergom megyei egyesületként nyolcvanhat klub közül az éremtáblázat huszonnegyedik helyén zártak a tataiak, a diák B-korcsoportos lányoknál pedig az éremtábla első helyét szerezték meg Staudt Béla és Szeles Viktor tanítványai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában