Kézilabda

2023.10.24. 08:00

A Kék Tigrisek idegenben is megrettentenék a rettenthetetleneket

A Kék Tigrisek nemzetközi porondra történő visszatérése aligha nevezhető sikeresnek, a Tatabánya ugyanis meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtva hazai pályán szenvedett 29–24-es vereséget a román Constanta ellen. Így most Tombor Csaba vezetőedző csapatának Lengyelországban kell javítania, amennyiben az EL-csoportból tovább szeretne jutni…

Petrik József

Juhász Ádáméknak szinte kötelező győzniük Lengyelországban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda, EHF Európa Liga, férfi, H-csoport, 2. forduló 

KGHM Chrobry Głogów (lengyel)–MOL Tatabánya KC 

Głogów, Ryszard Matuszaka Sportcsarnok, kedd, 18.45. 

Az EL első fordulójában mutatott játék nemcsak a közönségnek, de a Tatabánya szakmai stábjának is óriási csalódást jelentett. Ám közeledik a javítás ideje. 

– A srácok azzal a produkcióval belegyalogoltak a lelki világomba – emelte ki Tombor mester. – Az első játékrészben mutatottak roppant csalódást jelentettek, holott ennek semmi előjele nem volt. Győri Matyi a meccs napján ugyan megbetegedett, emellett három meghatározó játékosunk a lelátón foglalt helyet, de ez a mutatott játékra nem lehet magyarázat. 

A Kék Tigrisek a szünet után visszajöttek a mérkőzésbe, támadásban és védekezésben végre elkezdték azt csinálni, amit az öltözőben megbeszéltek. Éppen ezért a vereség nem igazán írható a hiányzók rovására… 

– Lengyelországban extramotivációval kell pályára lépnünk – hangsúlyozta a vendégek szakvezetője. – Egyértelműen jobban kell kézilabdáznunk, mint a Constanta ellen, vissza kell találnunk a győztes útra. Nehéz feladat vár ránk, aztán, ha hazaértünk, már készülhetünk az FTC elleni bajnoki rangadóra. Úgy gondolom, sikerül mindkettőt megoldanunk. 

Az biztos, hogy Győri Mátyás visszatér és Petar Topic, a válogatott beállósa is együtt készül már a csapattal. Cristian Ugalde is épülget, de neki még szüksége lesz egy kis időre ahhoz, hogy fitt állapotba kerüljön. 

A Tigrisek ellenfele egy Tatabánya méretű, 70 ezer lakosú város gárdája. A Chrobry jelentése magyarul rettenthetetlen, bátor, illetve vitéz is lehet. A klub színe ugyan kék-sárga-piros, ám otthonukban többnyire piros-fehér szerelésben játszanak. A Głogów egyébként 1988-ban alakult és eddigi legjobb eredménye a 2006-ban begyűjtött bajnoki ezüstérem. Az ukrán edző, Vitalij Nat által irányított lengyel csapat egyébként a legkevésbé sem kezdte jó a Európa Ligát, hiszen az első fordulóban súlyos, 37–20-as vereséget szenvedett a csoport élén álló portugál Sporting CP vendégeként és ezzel a negyedik, utolsó helyen áll. A MOL Tatabánya a harmadik, remélhetőleg a sorrend nem változik a ma esti mérkőzést követően... 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában