Időjárás

2024.05.21. 15:28

Kiadták a riasztást: kemény esőzések jönnek a délután

Tovább romlik az időjárás.

Kemma.hu

A Hungaromet nemrég kiadta az elsőfokú, sárga riasztást Komárom-Esztergom vármegye egyes részeire a heves zivatarok előfordulása miatt. A riasztás jelenleg a Komáromi, illetve a Kisbéri járásra érvényes, de könnyen lehet, hogy hamarosan további területeket is elér majd a veszélyes zuhé.

Forrás: met.hu

Mint írják, késő délutánig főként a Dunántúlon alakulhatnak ki nem heves zivatarok. A késő délutáni órákban délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer éri el a délnyugati országrészt, és fokozatosan gyengülve halad tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. A késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri. A zivatarokat viharos (általában 60-80 kilométer/óra) széllökés, felhőszakadás (ált. 15-30 milliméter, de a Dunántúl délnyugati felén, kétharmadán lokálisan akár 30-50 milliméter), apróbb szemű jég (2 centiméter) kísérheti. A Dél-Dunántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak (~2-4 centiméter jégátmérő, 90 kilométer/óra széllökés). Az éjszaka második felére a zivatartevékenység az ország északkeleti felére tevődik át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!