Labdarúgás

2023.10.31. 16:50

"A szakállas kutya üdvözli a lábatlani szurkolókat..."

Parázs forduló volt a hétvégi a területi I. osztályban, több helyen is izzott a levegő a pályán.

Herczeg István

Sándor Péter (labdával) szerezte a Sárisáp második gólját a Bábolnával szemben megnyert összecsapáson

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A 10. forduló szombaton kezdődött, amikor a sereghajtó Vértesszőlős fogadta az első helyen álló Nyergesújfalut. Egy gyors gólváltást követően sokáig ikszre állt a találka, tizenegy a tizenegy ellen nem bírtak egymással a felek, azonban miután mind a két csapatból kiállítottak egy játékost, megváltozott a játék képe. Végül a Nyergesújfalu bedarálta a Vértesszőlőst, így továbbra is Szoboszlai Tamásék állnak az élen. 

A forduló kiütését a Tata mutatta be: az előző két meccsét behúzó Almásfüzitő hazai közönsége előtt fogadta Wéber Roland csapatát, de ebben most nem volt köszönet. A tataiak két legjobbja Mártonfi Máté és Zuggó János volt, mindketten mesterhármassal zárták a találkozót, így hat gól lett a differencia. 

A Koppánymonostor az Esztergomot fogadta és meglepően megszenvedett Vigh László csapata. A játék nem volt az igazi, végül egy Korcsok-dupla kellett ahhoz, hogy szorosan, de otthon tartsa a három pontot a lila-fehér csapat, így maradt a dobogó legalsó fokán, míg az Esztergom visszacsúszott az utolsó előtti helyre. 
A hétvégén három találkozó is 2-0-s hazai sikerrel zárult: a Zsámbék a forduló rangadóját már az első félidőben eldöntötte a Kecskéd ellen, Bodó Lászlóék mindkét góljukat ekkor szerezték. 

A Sásisáp a gól nélküli első játékrészt követően a másodikban döntötte el a Bábolna elleni feszült rangadót. Itt mindkét csapat foghíjas volt, de főleg a vendégek, bár a halasztási kérelem mégsem tőlük érkezett. 

A Vértessomló is feszült meccsen tartotta otthon a három pontot a Lábatlan ellen, Dobbelaere Thomas duplázott a mérkőzésen, így a Vértessomló megszerezte második győzelmét, így megelőzte a Lábatlant. 

Labdarúgás, területi I. osztály, 10. forduló 

Vértesszőlősi SE–Nyerges­újfalu SE 1–4 (1–1) 
Vértesszőlős, vezette: Sándor T. (Szabó B., Patócs D.). 
Vértesszőlős: Kovács – Németh (Radics, 81.), Horváth (Galambos, 84.), Polyák, Baranyai, Vincze, Jónás, Kocsis, Gréczi, Keleti, Antal (Müller, 65.). Vezetőedző: Dupai János. 
Nyergesújfalu: Borsiczki – Cseh (Manga Zs., 46.), Tóth, Farkas, Mann (Motuz M., 89.), Balogh, Szoboszlai T., Molnár A., Raffai (Motuz S., 57.), Takács, Manga M. Játékos-edző: Szoboszlai Tamás. 
Gólszerzők: Keleti (27.), illetve Manga M. (8., 87.), Tóth (75.), Manga Zs. (93.). 
Kiállítva: Baranyai (75.), illetve Balogh (71.). 
Jók: Vincze, Baranyai, Antal, Keleti, illetve Molnár A., Farkas, Tóth, Manga M. 
Dupai János: – A csapatom felnőtt a feladathoz, méltó ellenfele volt a listavezetőnek. Az első és második kapott gólunkat, ha lenne VAR, azért visszanézetném... 
Szoboszlai Tamás: – A nehéz pályaviszonyok nem kedveztek a játékunknak. Egy nagyon motivált, fegyelmezett, taktikailag érett hazai csapattal találkoztunk. A második fél­idő már megmutatta a két csapat közötti tudásbeli különbséget, ami alapján ez az eredmény született. 

Almásfüzitői SC–Tatai AC 0–6 (0–2) 
Almásfüzitő, vezette: Büki G. (Faragó Gy., Patócs D.). 
Almásfüzitő: Varga – Makszimcsuk, Szűcs, Szalai G., Nagy (Farkas, 70.), Kuzma (Bruckner, 63.), Mészáros (Bihari, 56.), Hajba, Sallai, Sinkó, Fekete (Ozoróczi, 70.). Játékos-edző: Szalai Gábor. 
Tata: Csákány – Németh, Felső, Koronczi (Unger, 46.), Hegedűs, Zuggó (Mészáros, 61.), Bogár (Szabó A., 72.), Horváth, Mártonfi, Máté-Kovács (Putnoki, 75.), Hauzer (Sternberger, 72.). Vezetőedző: Wéber Roland. 
Gólszerzők: Mártonfi (21., 79., 84.), Zuggó (38., 47., 56.). 
Kiállítva: Szűcs (67.), illetve Hegedűs (61.). 
Jók: senki, illetve mindenki. 
Szalai Gábor: – Az, hogy négy gólpasszt adunk az ellenfélnek, egy gyengébb csapat ellen sem fér bele, nem hogy a Tatával szemben... Tálcán kínáltuk a három pontot az ellenfélnek, saját magunkat végeztük ki. Gratulálok a Tatának a fölényes győzelemhez. 
Wéber Roland: – Nyugodtan és türelmesen játszottunk. Sok lehetőséget alakítottunk ki, amiből hatot gólra is váltottunk. Végig meggyőzően játszottunk, győzelmünk ilyen arányban is teljesen megérdemelt. 

Koppánymonostori SE–FC Esztergom 2–1 (1–0) 
Koppánymonostor, vezette: Mihályi M. (Linn K., Farkas B.). 
Koppánymonostor: Sebestyén – Kalla, Horváth K. (Pulai, 77.), Gelencsér (Antal, 83.), Valkó M. (Egyed, 66.), Schiller, Jóna (Tímár, 66.), Dávid, Dombi (Imrek, 77.), Valkó G., Korcsok. Vezetőedző: Vigh László. 
Esztergom: Gecse – Várszegi B., Paltineanu, Várszegi D., Molnár, Sisa (Moldován, 83.), Turóczi, Bugjó, Kiss (Horváth T., 46.), Imre (Bereczki, 73.), Laurinyecz. Vezetőedző: Spóner József. 
Gólszerzők: Korcsok (31., 63.), illetve Horváth T. (85.). 
Jók: Korcsok, Schiller, Jóna, illetve mindenki. 
Vigh László: – Végig domináltuk a meccset egy kellemetlen ellenféllel szemben. Nem volt jó dinamikája a csapatomnak, de nem is nagyon volt helyünk futballozni. Az eredmény viszont fontos, újabb három pontot tartottunk itthon. 
Spóner József: – Az ellenfél mellett gratulálok a saját csapatomnak is. Egy eléggé felforgatott, hősiesen küzdő csapattal sokáig meccsben voltunk. 

Zsámbéki SK–Wati Kecskéd KSK 2-0 (2-0) 
Zsámbék, vezette: Kreitl T. (Hegedüs P., Jászberényi M.). 
Zsámbék: Tugyi – György (Aczél, 90.), Sugár B., Bíró R., Barlangi, Kósa Szilágyi (Áprily, 66.), Csóh (Szabó, 62.), Mártonfi (Sugár S., 62.), Szakszon (Papp, 73.), Kerezsi, Marticsek. Vezetőedző: Bodó László. 
Kecskéd: Cseszneg – Németh, Schmidt L. (Neckernusz, 72.), Greskó, Plotár, Pető, Kovács (Hagymási, 61.), Berki, Tomayer, Schmidt G. (Gyenes, 72.), Harsányi (Czékmány, 61.). Vezetőedző: Linczmaier László. 
Gólszerzők: Mártonfi (19.), Barlangi (45.). Kiállítva: Németh (80., Kecskéd).
Jók: Kerezsi, Marticsek, Sugár B., György, illetve senki. 
Bodó László: – Nagyon fontos győzelmet arattunk egy masszív csapat ellen. Pozitívum, hogy egy ilyen csatársort nullán tudtunk tartani, ez növeli a győzelmünk értékét. 
Linczmaier László: – Sajnos érvényesült a papírforma, megnehezíteni sem tudtuk a Zsámbék győzelmét. Végig ránk erőltették az akaratukat, megfojtották a játékunkat. Sok hiányzónk volt, de nem ez volt a fő baj, hanem az, hogy nálunk nem volt kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékos, így annyi marad, hogy gratuláljak ellenfelünknek. 

Sárisápi BSE–Bábolnai SE 2-0 (0-0) 
Sárisáp, vezette: Szeibert P. (Katona B. M., Gabala Zs.). 
Sárisáp: Sándor G. – Cserven, Papp, Válent, Jurásek J., Kara (Dékay, 75.), Sándor P. (Tőzsér, 88.), Karcagi (Pozsonyi, 66.), Szlovák, Fekete. Vezetőedző: Fenyvesi László. 
Bábolna: Szabó B. – Kovács-Gadanecz, Hollósi (Váczi, 88.), Czeglédi, Szabó Á., Szendi, Németh (Brulich, 13.), Kiss, Hajnal K., Mátyás, Végh. Vezetőedző: Józsa Péter. 
Gólszerzők: Jurásek J. (47.), Sándor P. (87.). 
Jók: mindenki, illetve Hollósi, Czeglédi. 
Fenyvesi László: – Rengeteg problémánk volt a héten, többen betegen és sérülten vállalták a játékot. Büszke vagyok a csapatomra, mert összeszorított fogakkal küzdöttünk végig és megérdemelten szereztünk három pontot. 
Józsa Péter: – Többszörösen gratulálunk a hazai csapatnak. Egyrészt a győzelemhez, másrészt ahhoz is, hogy ezt a szombati „ne utazzunk el” című történetet bedobták, holott többen voltak a kispadon, mint mi. Ha azon múlna, hogy 2-3 játékos hiányzik, akkor mi minden héten halaszthatnánk. Harmadrészt ahhoz, hogy „sikeresen” lerúgták Czeglédi Ádámot, és ehhez egymásnak gratulálnak. 

Vértessomló–Lábatlani ESE 2-0 (0-0) 
Vértessomló, vezette: Hegedüs R. (Sirokmán A., Kun P. A.). 
Vértessomló: Ámorth – Tóth, Éliás, Nagy R. (Erdei, 65.), Koller, Murányi (Zink, 46.), Batin (Pillmann, 90.), Kacz (Farkas, 87.), Dobbelaere, Balogh, Petőcz. Vezetőedző: Nagy Géza. 
Lábatlan: Török Dominik – Ölveczky (Rozmán, 78.), Kovács, Váli, Galba (Gimesi, 90.), Budaházi, Király (Barnóczki, 86.), Deme (Teiter, 86.), Fábián-Nagy, Török Dávid, Szenes (Kecskés, 78.). Vezetőedző: Karcagi Pál. 
Gólszerző: Dobbelaere (74., 80.). 
Jók: mindenki, illetve Fábián-Nagy. 
Nagy Géza: – A játék képe alapján egyetlen egy kérdés volt, mégpedig, hogy hány góllal nyerünk... Üdvözli a lábatlani „szurkolókat” a szakállas kutya... 
Karcagi Pál: – Egy alacsony színvonalú mérkőzésen sajnos vereséget szenvedtünk. 

Szabadnapos: DG Tát. 
 

Gólvadászok

A hétvégén nem fogták vissza magukat a legjobb góllövők: Manga Milán duplázott, Mártonfi Máté pedig triplázott, így a nyergesi és a tatai center egyaránt 11 góllal áll, míg a duplázó Korcsok Christopher (Koppánymonostor) 10 gólos. Ebben a fordulóban a Bábolna nem tudott betalálni, így Czeglédi Ádám sem, ezzel pedig maradt a góllövőlista negyedik helyén 7 találattal. 
 

Területi I. osztály 

 1.Nyergesújfalu981029-825
 2.Tata1072130-1223
 3.Koppánymonostor952227-817
 4.Zsámbék852121-417
 5.Sárisáp952217-917
 6.Bábolna942320-1514
 7.Kecskéd941424-2113
 8.Tát930613-249
 9.Vértessomló1022611-258
 10.Lábatlan821514-277
 11.Almásfüzitő82158-237
 12.Esztergom912612-255
 13.Vértesszőlős91089-343

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában