NB III

2023.09.30. 11:55

Urbán Flórián érkezik Dorogra

Kulcsfontosságú derbi előtt áll a Dorogi FC.

Herczeg István

Most sem kapott ki a Dorogi FC (piros-feketében)

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

NB III., Nyugati-csoport, 9. forduló
Október 1, vasárnap, 15 óra
Dorogi FC-Csornai SE

A szezont még Németh Szabolcs vezetésével kezdte meg a Csorna SE, ám menet közben elküldték a volt dorogi trénert, így nem jöhetett össze, hogy a Dorog-szurkolók kedvence ellenfélként visszatérjen Dorogra. Helyét egy másik karakteres edző vette át, Urbán Flórián, aki pár héttel ezelőtt még az NB II.-ben szereplő BVSC-Zugló kispadján ült, előtte pedig veretlen bajnokcsapatot hozott össze az NB III.-ban, így igencsak ismeri ezt a szintet. Kell is a Csornának az erősítés, hiszen a jelenlegi sereghajtó mindössze négy pontot szerzett, ebből egyet az előző hétvégén a Bicske ellen, amikor már Urbán Flórián volt a kispadon.

A Dorog sem vádolható azzal, hogy kirobbanó formában lenne, miután az utóbbi hat meccsen nyeretlen maradt a Bekő-alakulat. Legutóbb Tatabányán jártak, ahol 3-1-re kikaptak, így jelenleg a 10. helyen áll a csapat, de pontszámban ugyanannyival, mint a kiesés rémétől fenyegetett Komárom. A két csapat nemigen találkozott egymással, legutóbb a 2015-2016-os szezonban, akkor a Dorog egyszer 4-0-ra, egyszer pedig 2-0-ra diadalmaskodott, és a szezon végén a Dorogi FC feljutott, a Csorna pedig kiesett. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában