Kézilabda

2023.09.01. 21:05

Magabiztos győzelemmel kezdte a szezont a MOL Tatabánya KC

Simán elverte az újoncot Tombor Csaba együttese.

Petrik József

Győzelemmel kezdte a szezont a MOL Tatabánya KC

Forrás: MOL Tatabánya KC

A szépen felújított Budapest Airport Arénában majdnem telt ház, és sok-sok Bányász-drukker fogadta a pályára érkező együtteseket. A Tatabánya úgy állt az újonc elleni nyitó mérkőzéshez, ahogy kell, illetve ahogy egy jó bajnoki szereplést tervező csapattól ez elvárható. A Tombor-legénység a kezdő sípszót követően szinte azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és igyekezett az első játékrész folyamán végig koncentráltan játszani. Így nem véletlen, hogy néhány perc leforgása alatt négy-ötgólosra nőtt a Kék Tigrisek előnye. A huszadik perc tájától pedig csak az tűnt kérdésesnek, hogy eléri a tízgólos különbséget a vendég együttes a házigazdákkal szemben, és, ha eléri, akkor mikor. Ez végül a 22. percben sikerült, igaz a félidő hajrájáig valamelyest lefaragott hátrányából a fővárosi együttes.

A fordulást követően is hasonló szellemben kézilabdáztak a vendégek. Ellenben egyre hosszabb gólcsendek kezdték jellemezni a Tombor-legénység játékát. Valószínűleg a tetemes vezetés tudatában, kissé figyelmetlenebbé és pontatlanabbá váltak a tatabányaiak. Ennek dacára a vendégek végig dominálták az összecsapást, és szemernyi esélyt sem adtak riválisuknak.

Sibalin Jakab, edző: - A legfőbb pozitívum, hogy nyertünk, hiszen az első mérkőzés mindig nehéz. Jó volt a védekezésünk és a kapusok teljesítménye. Örülünk a győzelemnek, és annak, hogy sok szurkolónk elkísért bennünket. A meccset gyakorlatilag az első félidő huszadik percéig el is döntöttük. Onnan aztán behúztuk a kéziféket, de így is magabiztos győzelmet arattunk.

Kézilabda NB I., férfi, 1. forduló
PLER-Budapest – MOL Tatabánya KC 19-27 (9-17)
BUD Aréna, 850 néző, vezette: Altmár K., Horváth M.
Tatabánya: Bartucz – Rodríguez P. 2, Ancsin 2, Vilovszki 3, Juhász Á. 1, Győri M. 2, Ugalde 5 . Csere: Székely M. (kapus), Pergel 2, Dzsamali 2, Vajda H. 3, Enomoto, Yadegari 1, Obradovics, Eklemovics 1, Maras 3. Vezetőedző: Tombor Csaba.
Az eredmény alakulása: 8.p.: 1-5, 18.p.: 3-9, 22.p.: 3-13, 25.p.: 7-15, 36.p.: 10-18, 42.p: 10-20, 47.p.: 14-22, 52.p.: 15-24, 58.p.: 19-25.
Kiállítások: 6, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 4/2, illetve 2/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában