Labdarúgás

2023.09.25. 11:11

„Ha nem adsz, kapsz” - 28 gól zörgette meg a megye I.-es csapatok hálóját

A forduló rangadója nem hozott gólt a területi bajnokság első osztályában, Kecskéden viszont tízet is láthattak a szurkolók.

Herczeg István

Nem hozott gólt a Koppánymonostor (feketében) és a Zsámbék összecsapása

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Az ötödik fordulót rendezték a hétvégén területi első osztályban. Szokás szerint szombaton kezdődött a foci, mégpedig egy szomszédvári rangadóval. A rangadó szó itt végül túlzás volt, hiszen a bajnoki címre is esélyes Tata kiütötte a kiesés elől menekülő Vértesszőlőst. Előbb Nagy Attila duplázott, majd Mártonfi Máté rúgott egy négyest, így nem volt kérdéses a három pont sorsa. 

Vasárnap 13 órától rendezték a forduló rangadóját, amely a Koppánymonostor–Zsámbék mérkőzés volt. Mindkét csapat jól szervezett, fegyelmezett játékot mutatott be, de a kreatív értékeknek a szakadó eső nem tett jót. Így aztán végül egyik csapat sem tudott betalálni, aminek nem is lehetett más a végeredménye, mint 0-0. 

A listavezető Nyergesújfalunak nem volt könnyű dolga az Esztergom ellen, az első játékrész nem is hozott döntést, sem gólt. A térfélcserét követően az első nyergesi találat kissé megtörte a lelkes esztergomiakat, hiszen 15 perc sem kellett ahhoz, hogy három gólt belapátoljon a vendégcsapat. A meccs végén még egy szépségdíjas góllal szépített az Esztergom, de pontot ez nem ért számára. 

Az Almásfüzitő ismét nem állt messze a pontszerzéstől, de most is kikapott, így a még veretlen Sárisáp tovább menetel. A találkozón ismét betalált a Sárisáp kapusa, Sándor Gábor, aki már második gólját szerezte ebben a szezonban. 

A Vértessomló ezen a hétvégén megszerezte első győzelmet, méghozzá Táton. A vendégek lélektanilag a legjobbkor, az első félidő lefújása előtt szerezték meg a vezetést, de a térfélcserét követően rögtön egalizált a Tát. Két perccel később már újra a vendégeknél volt az előny, majd egy öngólnak köszönhetően el is dőlt a három pont sorsa, így a kihagyott somlói büntetőnek sem volt már tétje. 

A forduló legtöbb gólt hozó meccse a Kecskéd–Lábatlan volt, amelyen összesen tíz találat esett. Nem mondhatni, hogy testvériesen, hiszen a Kecskéd hatot vállalt, a Lábatlan pedig négyet. A hat hazai gólt hat különböző játékos szerezte, a vendégeknél Galba és Kovács duplázott. 

Területi I. osztály, 5. forduló 

Tatai AC–Vértesszőlősi SE 6-0 (4-0) 
Tata, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Katona B. M.). 
Tata: Csákány – Németh, Felső, Nagy, Zuggó, Bogár (Putnoki, 7.), Visnyovszki (Horváth, 57.), Bombicz (Dragonya, 7.), Mártonfi, Máté-Kovács, Unger (Koronczi, 61.). Vezetőedző: Wéber Roland. 
Vértesszőlős: Zukál – Horváth, Müller (Kovács B., 87.), Polyák, Szőke (Batics A., 62.), Vincze, Jónás (Gréczi, 62.), Galambos (Kovács R., 80.), Batics B., Radics, Bencsik. Vezetőedző: Dupai János. 
Gólszerzők: Nagy (8., 19.), Mártonfi (29., 33., 59., 62.). 
Kiállítva: Zukál (85., Vértesszőlős). 
Jók: mindenki, illetve senki. 
Wéber Roland: – Magabiztosan, önbizalommal tele, pontosan és jól játszottunk. Dicséret illet mindenkit, győzelmünk jogossága megkérdőjelezhetetlen. A sikert szakosztályvezetőnk, Csákány József 50. születésnapjára ajánljuk, Isten éltessen, Józsi! 
Dupai János: – Sajnos ismét egy nagy zakót kaptunk. Remélem, talpra tudunk állni a jövő hétre. 

Koppánymonostori SE–Zsámbéki SK 0-0 
Koppánymonostor, vezette: Kreitl T. (Hegedüs P., Jászberényi M.). 
Koppánymonostor: Vicena – Egyed (Schiller, 70.), Kalla, Horváth, Valkó M., Juhász (Imrek, 82.), Dávid, Dombi (Gelencsér, 63.), Valkó G., Korcsok, Tímár (Soha, 63.). Vezetőedző: Vigh László. 
Zsámbék: Tugyi – György, Szabó (Bíró Á., 76.), Sugár B. (Papp, 70.), Bíró R. (Kósa Szilágyi, 86.), Áprily, Barlangi, Csóh, Szakszon (Sugár S., 76.), Kerezsi (Mártonfi, 57.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László. 
Jók: mindenki, illetve Marticsek, György, Kerezsi. 
Vigh László: – Jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen. Más felfogásban futballozott a két együttes, de azonos célokért küzdünk. Nem a legideálisabb körülmények között zajlott a meccs. Büszke vagyok a srácokra, nagyon fiatal csapatom van és az ilyen meccsekből tudunk igazán tanulni. 
Bodó László: – Két szervezett csapat játszott és reális döntetlen született. Isten nyugosztalja Zsolnay Zsoltit! 

FC Esztergom–Nyerges­újfalu SE 1-3 (0-0) 
Esztergom, vezette: Büki G. (Erdélyi D., Faragó Gy.). 
Esztergom: Gecse – Besey, Révész, Várszegi B., Laurinyecz, Várszegi D., Molnár, Turóczi, Bugjó (Janzó, 73.), Imre (Kiss, 80.), Tahon (Bereczki, 61.). Vezetőedző: Spóner József. 
Nyergesújfalu: Borsiczki – Fellegi (Kiss, 46.), Cseh, Tóth, Vass (Balogh B., 80.), Bogárdi (Manga Zs., 73.), Szoboszlai T., Molnár A., Raffai (Motuz, 88.), Takács, Manga M. Játékos-edző: Szoboszlai Tamás. 
Gólszerzők: Várszegi D. (85.), illetve Raffai (67.), Manga M. (78., 80.) 
Jók: mindenki, illetve Borsiczki, Cseh, Molnár A., Manga M. 
Spóner József: – Nem érdemeltünk vereséget, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk kompletten. Sajnos nem tudtuk bevinni a vezető találatot és a „ha nem adsz, kapsz” elv érvényesült. 
Szoboszlai Tamás: – A mély talaj és a fegyelmezetten, helyenként agresszívan játszó Esztergom nehézzé tette számunkra a mérkőzést. A második félidő minőségi fölénye hozta a megérdemelt győzelmet. 

DG Tát–Vértessomló 1-3 (0-1) 
Tát, vezette: Farkas B. (Szeibert P., Gabala Zs.). 
Tát: Koller – Kopányi, Mészáros (Jónás V., 60.), Varga, Farkas M., Tirpák, Izsó (Szalai, 75.), Dékány, Putnoki (Kósa, 79.), Zoltai, Chrompota (Bokros, 60.). Technikai vezető: Kun Imre. 
Vértessomló: Kalmár – Kacz, Éliás, Nagy R. (Murányi, 81.), Erdei, Koller (Farkas B. A., 87.), Wend, Batin (Antalovits, 79.), Zink (Erl, 86.), Dobbelaere, Petőcz. Vezetőedző: Nagy Géza. 
Gólszerzők: Dékány (50.), illetve Wend (44.), Nagy R. (52.), Farkas (77.- öngól). 
Jók: Farkas M., Kopányi, Dékány, illetve mindenki. 
Kun Imre: – A mérkőzés egészét tekintve a győzelmet jobban akaró csapat nyert. 
Nagy Géza: – Végre! Egy kulturált, jól szervezett csapatot sikerült legyőzni. Nagyon kellett már ez a siker! 

Almásfüzitő SC–Sárisápi BSE 1-3 (1-2) 
Almásfüzitő, vezette: Hegedüs R. (Marosi M., Patócs D.). 
Almásfüzitő: Varga Á. (Bozori, 70.) – Makszimcsuk, Nagy, Kuzma (Bihari, 46.), Hajba, Farkas (Szegedi, 77.), Sallai (Szűcs, 46.), Sinkó, Galambos (Mészáros, 83.), Fekete, Ozoróczi. Vezetőedző: Szalai Gábor. 
Sárisáp: Sándor G. – Cserven, Szlovák, Papp, Gyebnár (Tőzsér, 87.), Válent, Jurásek J., Sándor P. (Engelbrecht, 67.), Karcagi, Yousif (Kara, 87.), Fekete (Pozsonyi, 89.). Vezetőedző: Fenyvesi László. 
Gólszerzők: Hajba (5.), illetve Sándor G. (28. - büntetőből), Fekete (40.), Yousif (81.). 
Jók: Szűcs, Hajba, Ozoróczi, Makszimcsuk, illetve Jurásek J., Szlovák. 
Szalai Gábor: – Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, meg is szereztük a vezetést, majd a büntető átírta a forgatókönyvet és egy kicsit meg is zavarodtunk, amire jól reagált a Sárisáp. A szünet után hiába egykapuztunk és dolgoztuk ki a helyzeteket, egy kontrából lezárta a meccset az ellenfél. A Sárisápnak gratulálok, a saját csapatom pedig már sokadszor veri meg magát. Amíg nem tudunk higgadtak maradni a kapu előtt, addig nem tudunk mérkőzést nyerni. 
Fenyvesi László: – A mérkőzés elején egy egyéni hiba után hátrányba kerültünk, de a félidő végére sikerült megfordítani az eredményt. A szünetig növelhettük volna az előnyünket, de kihagytuk a ziccereinket. A második fél­időben beszorítottak minket a hazaiak és átvették a mérkőzés irányítását, de hősiesen védekeztünk és értékes három pontot szereztünk egy jó csapat otthonában. 

Wati Kecskéd KSK–Lábatlani ESE 6-4 (3-1) 
Kecskéd, vezette: Linn K. (Katona B. M., Urbanics Á.). 
Kecskéd: Cseszneg – Vadkerti (Tomayer, 46.), Gyenes, Fábián, Németh, Greskó, Plotár (Czékmány, 59.), Pető (Schmidt L., 65.), Berki, Harsányi (Schmidt G., 65.), Szabó K. (Fóthi, 46.). Vezetőedző: Linczmaier László. 
Lábatlan: Török Dominik – Ölveczky (Rozmán, 72.), Varga, Kovács, Janusz (Kecskés, 72.), Váli (Barnóczki, 79.), Galba, Király (Nyergesi, 79.), Deme, Fábián-Nagy, Török Dávid. Vezetőedző: Karcagi Pál. 
Gólszerzők: Pető (8.), Plotár (11.), Greskó (37.), Kovács (65. - öngól), Czékmány (76.), Németh (90.), illetve Kovács (34., 49.), Galba (85., 88.). 
Jók: Greskó, Plotár, Németh, Czékmány, Pető, illetve Galba, Kovács. 
Linczmaier László: – Elég fura mérkőzést játszottunk. Szeretem a sokgólos meccseket, de ez nem volt egy szívbarát időtöltés. Sokat hibáztunk hátul, ezért a jól küzdő ellenfelünk végig nyomást helyezett ránk. De a lényeg megvan! 
Karcagi Pál: – Idegenben négy gólt lőve sem tudunk pontot szerezni, ez mindent elmond a csapatunkról... 

Gólvadászok
A hétvégén voltak nagy előretörők a góllövőlistán: a nyergesújfalui Manga Milán duplázott, így az ezúttal pihenő bábolnai Maruzs Róberttel holtversenyben, 6-6 találattal vezetik a góllövőlistát. A harmadik helyen is történt változás: Korcsok Christopher nem szerzett gólt, ahogy csapata, a Koppánymonostor sem, viszont a tata Mártonfi Máté négyet is, így mindketten 5-5 találattal állnak. 

Területi I. osztály 
 

 1.Nyergesújfalu541014-713
 2.Tata532017-711
 3.K.monostor522112-48
 4.Sárisáp422010-58
 5.Kecskéd421116-117
 6.Tát52038-116
 7.Zsámbék31209-25
 8.Bábolna412110-105
 9.Lábatlan411210-134
 10.Vértessomló51136-154
 11.Vértesszőlős41033-173
 12.Almásfüzitő40135-101
 13.Esztergom40136-141

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában