MOL Magyar Kupa

2023.08.10. 18:07

A tatabányaiak után most a dorogiak utaznak a Balaton-partra

Nyolc vármegyei csapatunk indult el a MOL Magyar Kupa 2023-24-es szezonjában, közülük a 2. fordulóra öt együttes maradt. Most kiderült, hogy mely csapatok lesznek a következő körös ellenfelek.

Herczeg István

A Komárom (fehérben) a Perbált kapta

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Labdarúgás Öt együttesünk várta izgatottan a MOL Magyar Kupa 2. körének sorsolását. A területi elv itt is érvényesült, azaz csak az Észak-nyugati régióból kaphattak ellenfelet csapataink. 

Az NB III-as Dorog jól járt, hiszen a Balaton partjára utazhat majd, méghozzá a Balatonfüredi USC csapatához. A gárda nem azonos az NB III.-ban szereplő Balatonfüred SC egyesületével, ez a gárda a Veszprém vármegyei első osztályban szerepel, így Bekő Balázséknak kötelező a továbbjutás, a szurkolók pedig jó idő esetén csobbanhatnak egy utolsót a Balatonban. 

A Tatabánya-szurkolóknak az első körös Balatonalmádi után ez most nem fog sikerülni, hiszen Andráshidára látogatnak. Az Andráshida is a vármegyei első osztályban szerepel, az előző körben az Esztergomot verte a zalai csapat. 

Igazi erőfelmérő vár a vármegyei első osztályban szereplő Zsámbékra, hiszen az Úrkút csapata érkezik majd hozzá. A Veszprém vármegyei csapat bajnok lett az előző idényben, de az osztályozót nem vállalta, helyette a Pápa mérette meg magát – amely a Tátot búcsúztatta.

A Komáromra is ismerős csapat vár, hiszen a Tatát kiejtő Perbál lesz az ellenfele, mégpedig idegenben. A Pest vármegyei csapat a másodosztály bajnokaként ezt a szezont már a vármegyei első osztályban kezdi, de a Komárom így is esélyesebb, hiszen egy osztály különbség van a két csapat között. 

Egy bravúrt már bemutatott a vármegyei első osztályba feljutó Lábatlani ESE, most egy ennél is nagyobb kellene, hiszen a Budaörs lesz a következő ellenfele hazai pályán. Ifjabb Bognár György csapata nem kezdte jól az NB III.-as bajnokságot, így a kupában biztosan javítani szeretne. 

A találkozókat az augusztus 26-27-i hétvégén rendezik, a pontos időpontok még nem ismertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában