Labdarúgás

2023.08.27. 22:20

„Remélem az összes játékosom nyugodt lelkiismerettel tud felkelni” - elrajtolt az első osztály

Megkezdődtek a területi bajnokság I. osztályának küzdelmei.

Herczeg István

A TAC (sárga-feketében) a hajrában szerezte meg a győzelmet a Kecskéd ellen

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Megkezdődött a se nem megyei, se nem vármegyei, hanem immár területi első osztály néven futó bajnokság. Az első kör csonka volt, hiszen a hat találkozóból csak négyet rendeztek meg, miután a Lábatlan és a Zsámbék a MOL Magyar Kupában volt érdekelt (erről a 15. oldalon olvashatnak). 

A forduló ezúttal szombaton kezdődött, méghozzá egy rangadóval. Az előző szezon bronzérmese, a Tata fogadta a felfelé igyekvő, nyáron jól igazoló Kecskédet. A találkozó igen kiegyenlítetten zajlott, sokáig egyik csapat sem tudta áttörni a másik védelmét. Egészen a 89. percig, amikor a Tatabányáról igazolt Németh Attila Csaba egy pontrúgást követően eldöntötte a három pont sorsát. 

Vasárnap aztán két régi ismerős, a Tát és a Bábolna vívott egymással. Az előző szezonban a hazaiak a hatodik, a vendégek az ötödik helyen zártak, így miután mindketten bekerültek a felsőházba, háromszor is találkoztak egymással. Most a Tátnak sikerült jobban a nyitány, hiszen a félidőben már 3-1-re vezettek Kun Imre fiai. A szünet után mindkét csapat betalált még egyszer, így 4-2 lett a végeredmény. Mindkét csapatnál mutatkoztak be új igazolások, ez egyelőre a Tátnál sült el jobban, ahogy új edző is tevékenykedik az előző szezonhoz képest. 

A forduló rangadóját is vasárnap rendezték, ahol az előző szezonban ezüstérmes Koppánymonostor fogadta a címvédő Nyergesújfalut. Ami a két csapat keretét illeti: a hazaiaké alaposan kicserélődött, hiszen tíz játékos távozott, többek között Boros Renátó, Fodor Martin, Gíber Roland és Rába Jenő. Ezzel szemben a vendégek kerete szinte egy az egyben ugyanaz, mint a bajnoki címet nyerő, annyi különbséggel, hogy Darabos Gábor már nem ül a padon. A vezetést 18 perc után a Nyergesújfalu szerezte meg, és a szünetben is 0-1 volt az állás. A térfélcserét követően egyenlíteni tudott a Koppánymonostor, de négy perccel később már újra a vendégeknél volt a fór. Ezt az előnyt már nem engedte ki a kezéből a címvédő, így rögtön rangadót nyert a Nyergesújfalu. 

A tavaly igencsak szenvedő Sárisáp az előző szezon meglepetéscsapatát, a Vértessomlót fogadta. A megerősödő sárisápi gárda nem bízta a véletlenre a dolgot, hiszen már az ötödik percben betalált, ám erre még volt válasza a vendégeknek. 1-1 után viszont a Sárisáp az első játékrészben még kétszer eredményes volt, aztán a szünet után még egyszer, így végül magabiztosan, 4-1-re nyert. Érdekesség, hogy Feny­vesi László a mezőnybe cserélte be a korábban kapusként szereplő Tőzsér Tibor Andrást, Nagy Géza pedig az alapvetően kezdőkapus Kalmár Tamást küldte a mezőnybe. 

Az Almásfüzitői SC–Lábatlani ESE- és a Zsámbéki SK–Vértesszőlősi SE-találkozókat november 26-án pótolják. A góllövőlistát az első fordulót követően a táti Izsó Bence István és a sárisápi Yousfil Zsemil vezetik, hiszen ők volt az egyedüliek, aki nem egy, hanem két gólt szereztek. A szabadnapos az FC Esztergom volt. 

Területi I. osztály, 1. forduló 

Tatai AC–Wati Kecskéd KSK 1-0 (0-0) 
Tata, vezette: Katona B. M. (Szeibert P., Urbanics Á.). 
Tata: Szabó T. – Felső, Bombicz, Zuggó, Dragonya (Chmelovics, 82.), Szabó A., Bogár (Unger, 78.), Németh, Hauzer (Putnoki, 72.), Hegedüs, Mártonfi (Kisék, 85.). Vezetőedző: Wéber Roland. 
Kecskéd: Bódis – Neckernusz, Fábián (Fóthi, 70.), Szabó K. (Czékmány, 90.), Greskó (Vadkerti, 80.), Plotár, Pető (Szabó M., 70.), Kovács, Berki, Harsányi (Deme, 88.), Schmidt G. Vezetőedző: Linczmaier László. 
Gólszerző: Németh (89.). 
Jók: Bombicz, Hegedüs, Zuggó, illetve mindenki. 
Wéber Roland: – A rekkenő hőségben mindkét csapat nagyon megszenvedett. Többet birtokoltuk a labdát, és talán több helyzetünk is volt, ellenfelünk inkább csak kontrákból volt veszélyes. A ki-ki mérkőzésből mi jöttünk ki jobban egy szabadrúgást követően az utolsó pillanatokban. Mindkét csapat előtt le a kalappal, küzdöttek, hajtottak! 
Linczmaier László: – Korrekt játékvezetés mellett a szerencsésebb csapat szerezte meg a győzelmet. A hazaiaknak a győzelemhez, a mieinknek pedig a mutatott hozzáálláshoz gratulálok. Nekünk voltak nagyobb helyzeteink, de kihagytuk őket, a végén pedig a hazaiak egy pontrúgás után megszerezték a győztes gólt. 

DG Tát–Bábolnai SE 4-2 (3-1) 
Tát, vezette: Kreitl T. (Marosi M., Kun P. A.). 
Tát: Koller – Kopányi, Mészáros (Szalai, 63.), Varga, Farkas, Tirpák (Zoltai, 55.), Izsó (Kósa, 90.), Dékány, Bokros (Putnoki, 55.), Tillman, Chrompota. Technikai vezető: Kun Imre. 
Bábolna: Szabó B. – Prácser (Hajnal P., 63.), Kovács-Gadanecz, Maruzs, Czeglédi, Szendi, Németh, Kiss (Hajnal K., 63.), Mátyás, Lanzendorfen, Végh (Élő, 85.). Vezetőedző: Józsa Péter. 
Gólszerzők: Izsó (10., 55.), Tillman (14.), Dékány (45.), illetve Maruzs (40., 52.). 
Jók: mindenki, illetve Maruzs. 
Kun Imre: – A nagy meleg ellenére jó ritmusban játszottunk. Úgy gondolom, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést, szervezetten futballoztunk. Gratulálok a csapatnak, sokat tett ezért a győzelemért. A Bábolnának további sok sikert kívánok. 
Józsa Péter: – Nem ilyen kezdést terveztünk. A mérkőzésnek voltak fordulópontjai, amiből mindig rosszul jöttünk ki. 

Koppánymonostori SE–Nyergesújfalu SE 1-2 (0-1) 
Koppánymonostor, vezette: Linn K. (Jászberényi M., Farkas B.). 
Koppánymonostor: Vicena – Egyed, Horváth K., Soha (Alasztics, 80.), Valkó M., Juhász (Kalla, 46.), Jóna (Dombi, 67.), Dávid, Valkó G., Korcsok, Tímár (Schiller, 57.). Vezetőedző: Vigh László. 
Nyergesújfalu: Borsiczki – Cseh, Tóth (Vass, 78.), Motuz (Hajnal, 66.), Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai (Takács, 50.), Bogárdi, Raffai, Manga M. Játékos-edző: Szoboszlai Tamás. 
Gólszerzők: Korcsok (57.), illetve Manga M. (18.), Farkas (61.). 
Jók: Egyed, illetve Farkas, Cseh, Mann. 
Vigh László: – Értetlenül állok az első félidő előtt, ritmustalanul, gyengén futballoztunk. A szünet után kicsit jobbak voltunk, de ennél sokkal jobban is tudunk futballozni. A felelősség mindig az edzőé, most is az enyém. Dolgozunk tovább, a jövő héten szeretnénk javítani. 
Szoboszlai Tamás: – Ez a nyári meleg igencsak rányomta a bélyegét a játékra. Két tudatosan felkészített csapat küzdelme folyt a pályán, a határozottságnak és az akaratnak köszönhetően sikerült győzelmet aratnunk. 

Sárisápi BSE–Vértessomló 4-1 (3-1) 
Sárisáp, vezette: Büki G. (Vojvoda M., Faragó Gy.). 
Sárisáp: Sándor G. – Cserven (Farkas, 63.), Szlovák, Papp, Gyebnár, Válent, Jurásek J. (Dékay, 76.), Sándor P. (Engelbrecht, 63.), Karcagi (Pozsonyi, 66.), Yousif (Tőzsér, 76.), Fekete. Vezetőedző: Fenyvesi László. 
Vértessomló: Ámorth – Kacz, Nagy (Kalmár, 77.), Eigner (Erl, 15.), Erdei, Koller, Wend, Batin, Zink, Dobbelaere (Avramia, 81.), Petőcz. Vezetőedző: Nagy Géza. 
Gólszerzők: Yousif (5., 28.), Gyebnár (44.), Válent (56.), illetve Wend (18.). 
Jók: Sándor G., Karcagi, Yousif, illetve Zink. 
Fenyvesi László: – A hatalmas hőségben nem volt egyszerű a játékosoknak, de becsülettel tették a dolgukat. Voltak nehéz pillanatok, de megérdemelten nyertünk, és ha a végén jobban oldjuk meg a ziccereinket, akkor lehetett volna nagyobb arányú is a győzelmünk. 
Nagy Géza: – Gratulálunk a Sárisápnak a győzelemhez. Remélem, hogy az összes játékosom nyugodt lelkiismerettel tud majd holnap felkelni, az is, aki itt volt, és az is, aki nem. Jobbulást kívánunk Eigner Balázsnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában