Intenzív

2023.07.27. 13:49

Egyre több gyerkőc tanul meg úszni a TVSE-nél nyáron +fotók

Intenzív nyári úszótáborokban készülhetnek fel a nyaralásra a gyerekek a Tatabányai Vízmű SE-nél. Sokan most pótolják be azt, amire a covid alatt nem volt lehetőségük.

Kemma.hu

Bergendi-Bárd Barbara oktatásszervezőtől megtudtuk, hogy nyáron mindig nagyobb az igény az úszásoktatásra. Bár ők a TVSE-nél egész évben foglalkoznak ezzel, a nyaralás előtt nagyobb hangsúlyt kap mindez. A tízalkalmas intenzív táborokban négyéves kortól vannak gyerekek, de az idén 11-12 évesek is jelentkeztek. Ők jellemzően a koronavírus miatti lezárások miatt nem tudtak megtanulni iskolai keretek között úszni. 

A tíz alkalom egy 8-10 éves gyereknek egyébként elegendő arra, hogy egy úszásnemet meg tudjon tanulni. A TVSE-nél mellúszást tanítanak, valamint a hátúszás alapjait. A tábor végére pedig a legügyesebbek akár 20-25 métert is meg tudnak tenni lábletétel nélkül. Mindemellett a tábor kiugrási lehetőség is: a tehetségesebb gyerekeket meghívják úszóedzésre is, akit pedig a labda is érdekel, azt a vízilabda felé terelik. Ha valakit a versenysport nem érdekel, az előtt pedig nyitva áll a tömegsportos úszás, amikor az úszás öröméért csobbannak év közben is vízbe a gyerkőcök. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában