OCR Európa-bajnokság

2023.06.13. 11:01

A tatai katona megmutatta az Eb-n, milyen kemények a tatai tüzérek

Az akadályterepfutók között, military kategóriában mutatta meg Vulcz Benjamin, milyen jó formában vannak a tatai péncélosdandár katonái.

Kemma.hu

Vulcz Benjamin a tatai edzőtáborban szervezett Európa-bajnokságon bizonyított

Forrás: MH Klapka György 1. Páncélosdandár/Facebook

Mintegy húsz akadály, három kilométeren: a Tatán megrendezett OCR Európa-bajnokságon ezzel kellett megküzdeniük a kadétoknak és katonáknak a viadal betétfutamában a minap. Szűkebb hazánk is jeleskedett. Mint arról a Klapka György Páncélosdandár beszámolt, Vulcz Benjamin, a dandár vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztályának őrmestere katonája harmadik helyezést ért el a military kategóriában. 

Ahogy arról a honvedelem.hu beszámolt, a Honvéd Sportegyesület Országos Szövetsége és a Magyarországi OCR Sport Szövetsége által szervezett betétfutamon nyolcvannyolc kadét és a Magyar Honvédség több mint ötven katonája képviseltette magát. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: „a magyar kormánynak, nekünk magyaroknak, az a célunk, hogy sportoló nemzetet építsünk.” Mint fogalmazott, életünk során számos olyan kihívással találkozunk, amelyeken a sport segít úrrá lenni, illetve sikeresen túljutni.

Arról már Kristofóri Balázs főhadnagy, a Honvédelmi Minisztérium Honvédelmi Nevelési Főosztályának főtisztje beszélt, hogy az OCR akadályelemek leküzdése a harcszíntérhez hasonló fizikai és szellemi felkészültséget kíván meg, a verseny pedig nemcsak az edzettségi szint fejlesztésében segít, de erősíti a honvédelmi szellemet, valamint segíti a civilekkel való kapcsolatot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában