Úton az Everestre

2023.05.23. 07:45

Videóban a hegymászófeleség: „mérhetetlenül büszke leszek Szilárdra, ha ez sikerül”

Amíg Suhajda Szilárd a Mount Everestre tart „tiszta mászással”, azaz palackos oxigén és serpák használata nélkül, addig felesége, Legindi Tímea itthon tartja a frontot.

Kemma.hu

Timi és Soma: Szilárd szerint felesége és kisfia az igazi hős, nem ő, a hegymászó

Forrás: Suhajda Szilárd/Facebook

Az M4 Sport videóban mutatta be, hogyan is néz ki egy hegymászó háttértámogatása gyerekes hétköznapokkal, a médiával és a partnerekkel való rendszeres kapcsolattartással, a közösségi oldalak kezelésével és persze nem kevés izgalommal.

Suhajda Szilárd felesége minden nap, közös kisfiuk lefektetése után, gép elé ül, hogy tegye a dolgát, itthonról segítse alpinista férjét.

Ilyenkor mindig átgondolom, hogy Szilárdnak van-e nehezebb dolga vagy nekem

– fogalmaz a videóban a hegymászófeleség.

Olvasni nincs időm, pedig Szilárd jó fej volt, mert egy doboznyi könyvet rendelt nekem. Humora is volt, mert a Nyugalom című könyvet is megrendelte

– meséli Tímea mosolyogva. Amikor férje az alaptáborban volt, szinte napi szinten tudtak kommunikálni, a hegyen azonban 160 karakteres üzenetekre szűkül a kapcsolat.

Kisfiuk, Soma most lett 5 éves, neki különösen fontos, hogy lássa az apukáját, de volt olyan, hogy videótelefonálással Szilárd az óvoda kapujáig kísérte őt.

Tímea, mint mondja, nem él állandó rettegésben. A legizgalmasabb napok persze azok, amikor az alpinista a hegyen van, de ekkor bekapcsolja a nyomkövetőt, itthon pedig 10-20 perces frissítésekkel lehet őt követni. A hegymászó az indulása előtt otthon felrajzolta az útvonalat egy táblára, a felesége azon naplózza, mikor hol járt. Nagyon várja már, hogy a táblának a felső részére is írhasson és kitűzhesse a piros pöttyöt a csúcsra.

Felesége elárulta, hogy Szilárd mászásának legizgalmasabb szakasza május 23-án, kedden lesz, amikor Szilárd a 4-es táborból este 8-9 körül, néhány óra pihenés után felkerekedik, hogy másnap délután 4-ig felérjen a Mount Everest 8848 méteres csúcsára.

2019 óta lehet tudni egyértelműen, hogy ő az Everestre szeretne menni. Szilárdnak reális esélye van rá, hogy felérjen a csúcsra és én mérhetetlenül büszke leszek, ha ez neki sikerül.

– fogalmaz Tímea a videóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában