Himalája

2023.05.21. 09:11

Suhajda Szilárd elindult a Himalája csúcsára: „Mindenkiért mászok most”

Már a cél kapujában a hegymászó Suhajda Szilárd, ám a legnehezebb résszel még csak most kell szembenéznie a volt esztergomi diáknak.

Kemma.hu

Suhajda Szilárd a tervek szerint még májusban elérheti Földünk legmagasabb pontját

Forrás: Suhajda Szilárd/Facebook

Suhajda Szilárd szombat este elindult a Mount Everest alaptáborából, hogy a tervek szerint május 24-én feljusson Földünk legmagasabb pontjára – olvasható Facebook posztjában. Jelenleg a kettes táborban van, 6400 méteren. 


– Most vagyok legközelebb az Everest csúcsához. Félek, ugyanakkor boldog izgatottsággal várom az indulásom: a „rajtvonal” – a 4-es tábor, ahonnan kezdetét veszi a konkrét csúcsmászás – még messze van! Addig bármi történhet, de nagyon bízok a jó szerencsében! Úgy érzem, a felkészülésemen és az expedíció eddigi heteibe fektetett munkán nem múlhat a siker! Szerencsés vagyok, hogy a családom és barátaim, támogató partnereim, sőt, egy egész ország mellettem áll! Úgy érzem, mindenkiért mászok most! Készen állok – írta indulása előtt.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Suhajda Szilárd hamarosan történelmi tettet vihet véghez: oxigénpalack és magashegyi teherhordók segítsége nélkül, egyedül, tisztán igyekszik elérni a Mount Everest csúcsát, amivel ő lehet az első magyar, akinek ez sikerül. A magyar hegymászó a hetekben sikeresen teljesítette a három akklimatizációs körét, és amennyiben az időjárás engedi, a hétvégén már megindulhat a csúcstámadás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában