Rögbi

2023.05.20. 06:00

Gorillákkal küzdenek a Vitézek, mégpedig a bajnoki címért!

Az esztergomiak visszavágnának a tavalyi döntőért.

Kun Attila

A Vitézek (piros-fehérben) egyetlen lépésre a bajnoki címtől

Forrás: beküldött

Rögbi, NB I., férfi, döntő

Esztergomi Vitézek RAFC–Szegedi Gorillák

Budapest, Budapest Rugby Center, szombat, 17 óra.

A 2022-23-as férfi rögbiszezon alapszakasza az utóbbi évek legkiélezettebb küzdelmeit hozta. Tíz mérkőzés után hét győzelemmel és három vereséggel a második helyen jutott döntőbe az Esztergomi Vitézek csapata (ahogyan 2019 óta minden alkalommal fináléba jutott az esztergomi gárda), amely az alapszakasz utolsó körében, a bajnoki fináléba jutásról döntő mérkőzésen 39-33-ra győzött a Battai Bulldogok ellen. A rekordbajnok esztergomiak 16. aranyérmüket szeretnék bezsebelni.

Az ellenfél a címvédő, nyolc győzelemmel és két vereséggel alapszakaszt nyerő Szegedi Gorillák lesz. A több szerb válogatott felsorakoztató együttes története második bajnoki címének megszerzésére készül angol edzője vezetésével. A két csapat az alapszakaszban egy-egy győzelmet mutathatott fel egymás ellen, egyaránt hazai környezetben.

Az esztergomiak egyértelmű célja visszavágni a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért, bár Sőlősi László vezetőedző két alapembere (Németh, Visi) mellett a fiatal Hullárral sem számolhat.

A férfiak mellett az esztergomi hölgyek is pályára lépnek a hétvégén, vasárnap 10 órától a bajnokság 8. fordulójában lépnek pályára Budapesten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában