Karate

2023.05.18. 20:18

Gecsei Emma végigverte a mezőnyt

A Roninok egy arany- és egy bronzéremmel zárta a Diákolimpiát.

Kun Attila

A Roninok csapata kiválóan helyt állt a Diákolimpián

Forrás: beküldött

Karate A tarjáni és tatai Roninok csapata a hétvégén Nyíradonyban vett részt a Diákolimpia országos döntőjében. Az ország legszínvonalasabb versenyére 48 klub részéről több, mint 450 nevezés érkezett. Az iskoláskorban megszerezhető legértékesebb érmekért, bajnoki címekért a Roninok hét karatékája lépett tatamira. Ez a verseny nagy kihívás volt a csapat számára, de már a selejtezőben elért eredmények is várakozáson felüliek voltak. Fiatal klubként, fiatal versenyzőkkel az első diákolimpiai döntőjükön semmiféle elvárás nem volt az edzők részéről versenyzőik felé, de így is tökéletesen helyt álltak a fiatal karatékák. 

Mindenki bátran nézett szembe ellenfelével, formagyakorlatban és küzdelemben egyaránt. Voltak első körös vereségek és kedvezőtlen sorsolások, például a későbbi győztes elleni első körös mérkőzés, volt, amikor egyetlen ponton vagy zászlón múlott a jobb helyezés. A mezőny ezen a viadalon mindig kiemelkedően erős, ennek ellenére születtek gyönyörű eredmények. Varga Bence, a gyerek I. korcsoportban, +36 kg-ban az előkelő bronzéremig verekedte magát. Gecsei Emma ugyancsak a gyerek I. korcsoportban, 36 kg-ban mindenkit legyőzve diákolimpiai bajnok lett. További versenyzők, akik az 5-8. és 9-16. helyezettek lettek: Orosz Elizabet, Antal Dániel, Bakonyi Ágoston, Gecsei Zalán, Moosbauer Kevin. Felkészítő edzők: Sempai Straubinger Kitti, Sempai Bujdosó Zsolt (Bujci), Andrikó Antal.

Címkék#karate

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában