Emlékfutás

2023.05.14. 09:41

Elhunyt futótársra emlékezett Tatán a Sprint futóklub

A Sprint Futóklub a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetséggel karöltve, harmadik alkalommal rendezte meg 2021-ben elhunyt futótársukról, Galbicska Péterről elnevezett emlékfutást az Öreg-tó partján. A gyerek korcsoportokkal együtt mintegy háromszázan álltak rajthoz.

Kemma.hu

Forrás: Kisalföld.hu

Az emlékfutáson több közös történet elevenedett meg a beszélgetések során. Elhunyt futótársukra, Galbicska Péterre emlékeztek a résztvevők. Az eseményt szervező Sprint Futóklub 40 éves évfordulójához érkezvén külön erre az alkalomra készített, egyedi éremmel kedveskedett a futóknak.

Mint arról a Kisalföld.hu is beszámolt, a hazai, tatai és környékbeli versenyzők mellett 35 felvidéki futó is rajthoz állt, de a mezőnybe érkeztek Miskolcról, Győrből, Debrecenből, Pécsről, Szombathelyről, Zalaegerszegről, sőt, még Romániából is.

A legrövidebb táv 200 méter volt, amelyre tízéves korig lehetett jelentkezni, a komolyabb, 7 és 14 kilométert közel 250 versenyző teljesítette. A sporteseményen jó szokás szerint az abszolút helyezettek mellett különdíjakat is kiosztottak.

Külön ajándékot kaptak a 70 éven felüli futók, aki valamelyik hosszú távot teljesítették, több mint 30-an büszkélkedhettek el ezzel a teljesítménnyel.

Örömteli, hogy ennyi idős ember jött el és versenyezhettek saját korosztályukban, hirdetve, hogy a sport kortalan. Úgy érzem, sikerült méltóképpen megemlékezni Galbicska Péterről és kedves párjáról, Ciliről is, akik mindketten sokat tettek a Sprint Futóklubért

– fogalmazott Lamatsch János, a Sprint Futóklub elnöke. A Sprint Futóklub legközelebbi versenye a „Hegyen-Völgyön futás lesz Tardoson május 27-én, szombaton, 4 és 12 kilométeres távon.

Abszolút eredmények

7. kilométer: Nők: 1. Sass Diána (Balatonfüred), 2. Horváth Zsófia (Budapest), 3. Nagy Kinga (Budpest). Férfiak: 1. Czibor Csaba (Révkomárom), 2. Móra Tamás (Tatabánya), 3. Hodossy Péter (Csallóközkürt). 14 kilométer: Nők: 1. Behan Anikó, (Hernádlak). 2. Gulyás Krisztina (Győr), 3. Pidl Renáta (Nagybajcs). Férfiak: 1. Biró Károly (Győr), 2. Sebestyén Balázs (Csont Team), 3. Tomovics Róbert (Szenc, SK). Különdíjak: 14 kilométer: Sramkova Martina (Gúta), Tomovics Róbert (Szenc). Legjobb sprintes futó: Herendi Anikó és Oláh Richárd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában