Aranyérem

2023.05.14. 21:18

A komáromi floorballos fiúk is megnyerték a bajnokságot

Az SZPK DESEF legénysége 4-4-es döntetlent ért el vasárnap este Érden, a Phoenix Fireball SE otthonában, így a komáromi hölgyek után a férfiak is megnyerték az OB I-es bajnokságot. Történetük során harmadszor végeztek a bajnokság élén.

K. L.

A komáromiak harmadik bajnoki címüket szerezték meg

Forrás: 24 Óra

Fotó: Kovács László

Az SZPK DESEF remek szezont tudhat maga mögött, ezüstérmet szereztek az osztrák, szlovén és magyar férfi csapatokat felvonultató 3 Nations Floorball League bajnokságban. A fiúk azóta, március elejétől a magyar bajnokságra összpontosíthattak, és sikerült is bejutniuk a fináléba.

A döntő idén két mérkőzésből állt. Az első összecsapást a komáromiak 9-4-re nyerték, így a Phoenix Fireball gárdájának ötgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a vasárnap esti visszavágón. Ez nem sikerült nekik. A második harmad elején Pfneiszli, Németh Richárd és Pirik góljaival már 3-0-ra vezettek a vendégek, és hiába szépítettek 3-2-re a házigazdák, az utolsó felvonásban már csoda kellett volna, hogy elbukja a bajnoki címet Haris Tibor vezetőedző legénysége. Az 54. percben Czank 4-2-re módosította az állást és innen már csak az egyenlítésre futotta a Phoenix erejéből.

A komáromiaknak április végén is volt okuk az örömre, akkor női csapatuk, az SZPK Mentőangyalok 15-3-ra nyertek a Phoenix Fireball ellen, és szerezték meg a bajnoki címet. 

– Egyesületünk az idén 25 esztendős, és eddig fényes idény áll mögöttünk. Nagyon boldog vagyok, hogy a fiúk is elhódították a bajnoknak járó serleget. Igaz, az első meccs már félig fogtuk a kupa fülét, de mindenki hangoztatta, hogy két mérkőzésből áll a döntő. A csapat ezen a meccsen is mindent megtett a sikerért. Hozzáteszem, nem vagyunk telhetetlenek, de örömünk akkor lenne teljes, ha a következő hét végén a lányok és a fiúk is megszereznék még a Magyar Kupát is – mondta a meccs lefújását követően Galambos Tamás, a Szőnyi Palánkdöngetők Körének elnöke a Kemma.hu-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában