Kitartás

2023.04.18. 20:57

Legyőzte az infarktust - most világrekordra készül az ácsi patkolókovács

Sem a Covid, sem az infarktus sem tudta megállítani: a komáromi Duna Sportcentrum színeiben edző Eck Ernő erőemelő világrekord megdöntésére készül.

Kemma.hu

Eck Ernő a szívinfarktust is legyőzte. Most világrekordot döntene

Forrás: Komárom/Facebook

Eck Ernőt különleges fából faragták. Bár ha nem lenne képzavar, az acél talán jobban illene rá. A patkolókovácsként dolgozó férfi ugyanis fejébe vette, hogy megdönti a fekvenyomás világrekordját. Komárom város Komsport csoportjában arról beszélt, hogy a munkájából adódóan a dereka és a combja olyan terhelésnek van kitéve, ami nem teszi lehetővé, hogy más fogásnemben is versenyezzen, így maradt a fekvenyomás. Ezt viszont véresen komolyan veszi. Annyira, hogy már 2019 óta készül a rekordra. Még a Covid-járvány és egy infarktus sem tudta megállítani.

− Nem egyedül dolgozok az ügyön, hiszen vannak tettestársaim is. A legerősebb szlovák erőemelő, Pintér Péter segített a kezdetekben. Vele értem el azt, hogy már 300 kilogramm fölötti súlyokat mozgattam meg fekvenyomásban. Aztán jött a Covid-járvány, majd egy szívinfarktus, ami után újra kellett kezdeni az egész felkészülést − részletezte.

De Eck Ernőt nem lehet megállítani. Ennek bizonyságaként a Duna Sportcentrum színeiben készül naponta a rekordra. A jelenlegi világcsúcsot kategóriájában az amerikai Rick McDowell tartja. Néhány hét múlva, május elején lesz Csehországban egy világkupa verseny, ahol a cél a döbbenetes 393 kilogrammos súly, azaz az új világrekord kilökése. Mindehhez egy hosszadalmas bemelegítés, egy Amerikából hozatott rúd és egy speciális ruha is kell. Mindenesetre Eck Ernő bízik benne, hogy három vagy négy kísérletből összejön a rendkívüli világrekord.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában