Kézilabda

2023.03.05. 21:45

Az utolsó másodpercekig a bravúr küszöbén állt a Tatabánya a Veszprém ellen

Végig igazi oroszlánként küzdöttek a Kék Tigrisek

Petrik József

Majdnem meglepetést okozott a Tatabánya

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda, NB I., férfi, 17. forduló

MOL Tatabánya KC–Telekom Veszprém 27-28 (12-15)

Tatabánya, Multifunkcionális Sportcsarnok, 3600 néző, vezette: Andorka M., Hucker R.

Tatabánya: Székely M. – Pedro 8, Maras 4, Vilovszki 3, Peric 3/1, Pergel 3, Ugalde 2. Csere: Nagy B. (kapus), Obradovics, Bodor 2, Ubornyák 2. Edző: Tombor Csaba.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 2-1, 8. p.: 3-4, 11. p.: 6-5, 17. p.: 7-8, 24.p.: 10-10, 35. p.: 12-19, 48. p.: 22-24, 56. p.: 23-26.

Kiállítások: 4, illetve 2 perc.

Hétméteresek: 1/1, illetve 4/2.

A hazaiak ezer sebből vérezve érkeztek a mérkőzésre: Győri Mátyás és Topic Petar személyében két meghatározó játékosuk is kidőlt, a meccs előtt pedig Ancsin Gábor is belázasodott, mindez már majdnem a bemutatáskor, a játékoskijáróban derült ki... Rendkívül hullámzó, viszonylag sok hibával tarkított első félidőt hozott a rangadó. A hiányzók ellenére bő 25 percig kiválóan tartotta magát a Tombor-legénység, ám amit addig felépítettek a Kék Tigrisek, azt a hajrában kis híján sikerült lerombolniuk. A házigazdák az utolsó percekben a döntetlenért támadtak, a szünetben mégis háromgólos veszprémi vezetéssel térhettek pihenőre a küzdő felek, mert a Bányász elemi hibákat vétett.

A szünet után nagyon gyorsan kinyílt az a bizonyos olló a két csapat között, Székely kapus azonban akárcsak az első félidőben, bravúrokkal tartotta meccsben a Tatabányát, amely a játékrész derekára visszatalált a helyes útra és óriási tartásról téve tanúbizonyságot alaposan megszorongatta Európa egyik topcsapatát. Végül pedig – némi túlzással – egy paraszthajszálon múlott, hogy a forduló meglepetését okozza a Tombor-csapat. Nem véletlen, hogy a közönség vastapsa kísérte az öltözőbe a Kék Tigriseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában