Teke

2023.02.28. 11:30

Óriási fordítás után bravúros győzelmet arattak a csodálatos tekés hölgyek

Az ellenfél 3-0-ra vezetett, aztán jött a nagy fordulat...

Petrik József

Női teke szuperliga, a tatabányai csapat

Forrás: TSC

Teke Szuperliga, női, 12. forduló
Rákoshegyi VSE II. – Tatabányai SC 3:5 (3104:3112)

A Ferencváros hatsávos pályáján rendezték a meccset, így hármasával gurítottak a hölgyek. A tatabányai trió nagyon halványan kezdett. A házigazdák az első kör után három-nullára vezettek, és csaknem száz bábuval döntöttek le többet, mint a vendég kék-fehérek. Ekkor a Bányásznál Kovács Krisztina (496 fa), Koródi Anita (514 fa) és Csorba Csilla (525 fa) gurítottak. Ilyen hátrányból általában már nincs visszaút. A tatabányaiak azonban nem így gondolták, és óriási elszántságról és akaratról tanúbizonyságot téve, hatalmas hajrával megfordították a mérkőzést. Végül, a második sorban mindhárom TSC versenyző – Kovács Alexandra (533 fa), Németh Kinga (517 fa), valamint Rohrbacherné (527 fa) - nyert riválisával szemben. Ezzel egyenlítettek is, és mivel a vendégek összteljesítménye nyolc fával felülmúlta a házigazdákét, bravúros győzelmet szerezték.

Az ifjúságiaknál: Rákoshegyi VSE II. – Tatabányai SC 4:0 (985:944). A tatabányaiaknál Lázár Brigitta 494 fáig jutott, míg Szabó Liliána 450 bábut ütött le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában