Kézilabda-világbajnokság

2023.01.26. 13:21

Tombor Csaba: Minden momentumot meg kell ragadnunk a norvégok ellen!

A Dánia elleni súlyos vereséget követően ismét egy észak-európai csapat, Norvégia lesz Chema Rodríguez válogatottjának ellenfele a világbajnokságon.

Kun Attila

A tatabányai Rodríguez Pedro és a magyar válogatott is padlóra került a dánok ellen

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Ahogyan arról már beszámoltunk, a magyar férfiválogatott súlyos, 40-23-as vereséget szenvedett Dánia ellen a lengyel-svéd közös rendezésű világbajnokság stockholmi negyeddöntőjében. A mérkőzést ezúttal is lapunk vb-szakértője, a MOL Tatabánya KC vezetőedzője, Tombor Csaba értékelte.

– Nehéz mit mondani egy ilyen súlyos vereség után. A dánok kapusa, Landin már a mérkőzés elején elkapta a fonalat, ami támadásban elbizonytalanította csapatunkat. Emellett rengeteg labdát adtunk el, amelyekből sok gyors gólt kaptunk. A dánok egyre magabiztosabbak, mi pedig egyre bizonytalanabbak lettünk. A védekezésünk az egész mérkőzésen gyenge volt, miközben támadójátékunk sem volt tökéletes az erős dán fallal szemben. Irreális a 17 gólos különbség, de a dánoknak két, szinte azonos képességű sora van, így a mérkőzés végére teljesen felőröltek minket – értékelt Tombor Csaba, aki szokás szerint kitért a tatabányai játékosok teljesítményére is. 

– Székely Marci a második félidőre állt be, véleményem szerint jól védett, három hétméterest is megfogott. Ancsin Gabi első félideje rendeben volt, a másodikra azonban elfáradt, bizonytalanabb lett. Látszik rajta, hogy a mérkőzések nagy részét a pályán tölti, a meccsek közben viszonylag kevés pihenőt kap. Pedro nem játszott kiemelkedően, de a kötelezőt hozta.

Válogatottunk az 5-8. helyért először a spanyolok ellen drámai csatában, kétszeri hosszabbítás után 35-34-re veszítő Norvégiával játszik pénteken, 18 órától (tv: M4 Sport, 17:55, felvezető műsor 17:15-től).

– Norvégia hasonló szintű csapat, mint Dánia, de bízom benne, hogy ez a pofon jót tesz a fiúknak, nem játszhatnak ismét ennyire dekoncentráltan. Ezek az ellenfelek már a világ legszűkebb elitjéhez tartoznak, így az ellenük vívott mérkőzéseken közel reális képet kaphatunk arról, hogy az olimpiai selejtezőre min kell változtatnunk, miben kell fejlődnünk. Éppen ezért minden egyes momentumot meg kell ragadni és fel kell használni a további felkészüléshez – nyilatkozta lapuknak Tombor Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában