Talentum

2022.10.09. 07:00

Világbajnok lett az esztergomi kick-box-tehetség

Tóth Dénes, az Esztergomi Kick-Box Egyesület versenyzője az olaszországi Jesoloban zajló Utánpótlás Kick-Box Világbajnokságon szerzett világbajnoki címet.

W. P.

Forrás: Esztergomi Kick-Box SE

Tóth Dénes a cadet 2. korosztály kick-light szabályrendszerének -52 kilogrammos kategóriájában ért fel a csúcsra. A klub közösségi oldalán számolt be arról, hogy sportolóként Tóth Dénes és Tóth Anna képviselte, míg edzőjük Olasz Attila szövetségi edzőként képviselte az egyesületet a világversenyen.

Tóth Dénes már az első versenynapon tatamira lépett: light-contact szabályrendszerben az első ellenfele egy ukrán sportoló volt. Az akadályt sikerrel vette, így bejutott a legjobb 16 közé. A második napon nemcsak light-contact-ban, hanem kick-light stílusban is hozta a kötelezőt, így a legjobb 8 között folytathatta. A harmadik versenynapon már a biztos érmekért küzdhetett mindkét szabályrendszerben.

Esztergomi Kick-Box SE
Tóth Dénes és büszke edzője, Olasz Attila
Forrás: Esztergomi Kick-Box SE

Kick-lightban egy lengyel sportoló ellen kiharcolta a legjobb négy közé jutást, light-contactban egy vitatható pontozású mérkőzésen viszont ír ellenfelét hozták ki győztesnek. Előbbi szabályrendszerben a döntőig menetelt, hiszen az elődöntőben egyhangú pontozással felülmúlta az ukrán vetélytársát. A fináléban egy angol versenyző várt rá, aki szintén nem jelentett akadályt számára, így megérdemelten vehette át az aranyérmet.

A klub beszámolója szerint Tóth Annának ezúttal nem jött össze a bravúr, light-contactban a mérkőzése végén nem a magyar sportolónak, hanem amerikai ellenfelének a kezét emelte a magasba. Kick-lightban a legjobb 16 között egy lengyel kick-boxossal szemben búcsúzott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában