Küzdősport

2022.10.19. 06:00

Esztergomi, dorogi és sárisápi kempósok taroltak a világbajnokságon

Remekeltek a Fighting Kempo Pokorni Team SE versenyzői az ICO Combat Sport Világbajnokságon, amelyet a hétvégén rendeztek Nagykanizsán.

Kun Attila

Kitettek magukért Nagykanizsán a Fighting Kempo Pokorni Team SE versenyzői

Forrás: beküldött

Fotó: Fighting Kempo Pokorni Team SE

A nemzetközi megmérettetésen összesen 34 ország 800 indulója mérte össze az erejét. A sporteseményen dorogi, esztergom-kertvárosi és sárisápi sportolók is szerepeltek K-1 versenyszámban, az egyesület versenyzői végül két-két arany-, ezüst- és bronzérmet, valamint egy ötödik helyezést értek el.

Szendrei Rebeka a felnőttek között a 65 kilogrammos kategóriában végig technikásan küzdve első helyezést ért el. Bakk Eszter a junior korosztályban, a 16-19 évesek között utasította maga mögé a mezőnyt, kiváló eredményekkel szerzett aranyérmet. Pokorni Ádám a felnőttek között a 85 kg-os súlycsoportban úgy végett a második helyen, hogy a döntőben sérülés miatt nem tudott ringbe lépni. Deák Ferenc a 14-15 éves junior korosztályban az 55 kg-osok között próbált szerencsét és végül bronzérmes lett.

Ambrus Tamás szintén a 14-15 éves korosztályban, a 48 kg-os kategóriában indult és Deák Ferenchez hasonlóan szintén a harmadik helyen zárt. Füle Ferencnek a felnőttek között, a 70 kg-osok mezőnyében drukkolhattunk. A Fighting Kempo versenyzője jól harcolt, mindent kiadott magából és végül az ötödik helyen végzett. Füle Kevin a 10-12 évesek között, a 40 kg-osok mezőnyében, K-1 light kategóriában bizonyított és a második helyen fejezte be a világbajnokságot.

Jár a gratuláció mindegyik versenyzőnek, illetve a felkészítő edzőknek, hiszen Pokorni Gáborné, Pokorni Gábor és Pokorni Milán ezúttal is eredményes munkát végeztek. A klub megköszönte a támogatóik segítségét és méltatták Horváth Ferencet, az ICO magyarországi elnökét, valamint segítőit a világbajnokság megszervezéséért. A magyar csapat 22 aranyat, 40 ezüstöt és 21 bronzot szerzett, amellyel a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton, az első Anglia lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában