Vízilabda

2022.10.22. 19:25

„Kiindulásnak ez jó volt” - két meccsről négy pontot hoztak a tatabányai pólósok (galéria)

Jól mutatkozott be a frissen felállított Buborék, hiszen a lányok győzelemmel vették használatba, a fiúk pedig döntetlen harcoltak ki.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Egy-null után egyenlített a Rába-parti együttes, de ezt követően végig a házigazdák vezettek. Még hat-három is volt az eredmény… A faital tatabányaiak most jól lőttek és jól használták ki az emberelőnyös helyzeteket. Emellett fegyelmezetten védekeztek is Zantleitner Krisztina tanítványai. Ám, mivel kevés cserével kellett ezt a feladatot megoldania a vezetőedzőnek, a végére kissé el is fáradt a hazai együttes, de a végső sikerhez a tatabányaiak kapusa a hajrában is jó teljesítménnyel járult hozzá.

Vízilabda OB I., női, 3. forduló

Tatabánya Women Waterpolo – Győr 7-6 (2-2, 2-0, 2-3, 1-1)
Buborék, 100 néző, vezette: Kendeházi M., Varga M.
Tatabánya: Kovács D. – Zantleitner H. 1, Zink 2, Orbán 2, Felkai, Rajnai 2, Sóti. Csere: Becsey, Bíró L., Kovács J. Edző: Zantleitner Krisztina.
Gól emberelőnyből: 8/4, illetve 4/1.
Gól ötméteresből: 2/2, illetve 1/1.
Zantleitner Krisztina: - „Kiindulásnak ez jó volt”, de nagyon hosszú még a bajnokság.

Amitől tartott a hazaiak szakvezetője, hogy fiatal csapata megijed a meglehetősen fizikális ceglédiektől, az be is következett. Ennek az lett a következménye, hogy a mérkőzés hajrájára egy masszív előny épített fel magának a vendégcsapat. Holott már a harmadik játékrész vége felé érződött, hogy valamelyes kezd felbátorodni a Gebauer-legénység, aminek aztán a negyedik negyedben lett igazán jelentősége. Az addig is jól védő Szabó II. még inkább támaszt adott hátulról a TVSE-nek, elől pedig a többiek óriási szívvel és akarással pólózva kis híján megfordították a vesztesnek hitt találkozót. De a pontszerzés is bravúrosnak számít a jóval rutinosabb ceglédiekkel szemben.

Férfi OB I. B, 6. forduló

Tatabányai Vízmű SE – Ceglédi VSE 9-9 (1-2, 1-2, 2-3, 5-2)
Buborék, 100 néző, vezette: Bujka J., Győri A.
Tatabánya: Szabó II. – Gombos 2, Nikász 2, Kocsis J., Feekete B. 1, Albert 1, Galler 2. Csere: Várnagy M. 1, Németh A., Komáromi, Dubinák, Kovács P., Végh L. Edző: Gebauer Lajos.
Gól emberelőnyből: 13/5, illetve 9/5.
Gól ötméteresből. 1/1, illetve 0.
Kiállítás cserével: Pataki, Kohári (mindkettő Cegléd).
Kipontozódott: Várnagy M., illetve Márkus.
Gebauer Lajos: - Ez a harmadik, negyedik negyedtől az akarat és a szív diadala volt. Hiszen a meccs nem nekünk állt, de hat-kilencről is sikerült egyenlítenünk. Úgy érzem, valamit visszaadott a sors a múlt heti, egy góllal elveszített mérkőzésünkért.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában