Bravúr, homokon

2022.09.18. 07:00

Tatabányai vb-siker: strandröpi párosban remekelt Törökországban Gubik Hanna és Vasvár Zsófi

Vasvári Zsófi és a tatabányai Gubik Hanna 9. lett az U19-es strandröplabda világbajnokságon. Az eredménnyel a lányok a tavaly elért 17. helyezésüket is tovább javították.

Kemma.hu

Gubik Hanna és Vasvári Zsófi edzőjükkel, Gubik Jánossal

Forrás: Hunvolley/Facebook

A magyar lányok két mérkőzést játszottak le szeptember 17-én, szombaton. A páros hiába kezdte parádésan a nyolcaddöntőben a mérkőzést, az első játszmában még 18-14-re is vezetett, végül két szettben alulmaradt az amerikai Kubiak, Showalter duóval szemben. A meccs elején a magyar lányoknak sikerült meglepnie a tengerentúliakat, és az első játszma nagy részében lányaink vezettek, sajnos azonban a hajrában fordítani tudtak az amerikaiak, míg végül kínkeservesen 21:19-re hozták a szettet.

A másodikban viszont elkapták a fonalat és ezt a játékrészt már simán, 21:13-ra nyerték, így a Hannáéknak nem sikerült kiharcolni a legjobb 8 közé kerülést, ami a magyar strandröplabdázás eddigi legjobb vb-helyezése lett volna – olvasható a Magyar Röplabda Szövetség honlapján. Ám ez bravúros eredménynek számít, hiszen a selejtezőből való továbbjutás sem volt könnyű feladat. Hanna és Zsófi ezzel az eredménnyel a tavalyi U19-es vb-n elért 17. helyezésükön is szépet javítottak.

Mindig a kötelező siker a legnehezebb, ha nem vagy fókuszált. 

– fogalmazott a lányok teljesítményét értékelve a törökországi vb-n, egy korábbi, győztes meccs után edzőjük, Gubik János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában