Röplabda

2022.09.22. 22:37

Jelentős változások történtek a Dág KSE röplabdacsapatának háza táján

Öt távozója és ugyancsak és öt érkezője van az elmúlt szezonban kifejezetten jó teljesítményt nyújtó, az NB I Ligában, tehát a másod­osztályban a harmadik helyen végző Dág KSE férficsapatának.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A 2022–2023-as bajnoki szezon előtt jelentős átalakuláson ment keresztül az ismét a másodosztályban induló Dág KSE férfi röplabdacsapatának játékoskerete. Zirigh Balázs, a DKSE vezetőedzője kiemelte, hogy gyakorlatilag egy teljesen új csapatot kell építenie az új idényre. 

Öt új játékos érkezett hozzánk, és mivel a legfontosabb posztokon kell változtatnom, nem lesz egyszerű számunkra a szezonkezdet 

– jegyezte meg a szakvezető, akitől azt is megtudtuk, hogy távozott a feladó Bakóczy András, a liberó Bene Róbert, a center Mihucz Csaba és két szélsőütő, Kara Zsombor és Krekk Zoltán. Mondhatnánk, az együtteshez ennek megfelelően öten érkeztek. A feladó posztra a MAFC-ból jött Szabó Bence. 

Az új liberó, Farkas Róbert az előző szezonban még a Rákosmente játékosa volt. A két szélsőütő közül Benkő Balázs szintén a MAFC-tól igazolt Dágra, míg Horváth Bálint Kecskemétről érkezett. Az új center, Flachner Kornél pedig úgymond csapat nélküliként igazolt a megyebeli gárdához. 

Nagy volt a nyüzsgés körülöttünk, viszont rendesen meg is fiatalodtunk 

– emelte ki Zirigh Balázs, aki hozzátette: „Ennek a gárdának a magja együtt röplabdázott az U20-as korosztályos válogatottban, éppen ezért nagyon jól megértik egymást a játékosok, így nekem is valamivel könnyebb dolgom van, mert nagyjából mindenki ismer mindenkit. A keretünkben jócskán vannak strandröplabda- és korosztályos teremválogatott játékosok is.“

Az emléktorna programja - Szombaton a DKSE felkészülését jól szolgáló Oszuska Miklós Emléktornának ad otthont a dági sportcsarnok. A torna menetrendje a következő: szeptember 24., szombat, 9 óra: Dág KSE–VK Spartak UJS Komárno (szlovák), 11 óra: Debreceni EAC (Extraliga)–Szegedi RSE (NB I Liga), 13 óra: Dág KSE–DEAC, 15 óra: Komárno–Szeged, 17 óra: DEAC–Komárno, 19 óra: Dág KSE–Szeged. A mérkőzések megtekintése díjtalan. 

A Dág KSE október 2-án Dorogon kezdi a pontvadászatot az előző szezonban még az élvonalban szereplő, ott azonban az utolsó, nyolcadik helyen végző és ezzel kieső Dunaferr SE ellen. A Magyar Kupában, „teljesen véletlenül” megint selejtezőt kell vívnia a dágiaknak, hogy aztán a második körben, a tavalyi párosításhoz hasonlóan, „megint véletlenül” az Extraliga bajnokával, a Pénzügyőrrel találkozzon a Zirigh-legénység. Az MK selejtezőben a MAFC Kármán gárdája látja vendégül a Dág KSE-t október 19-én, 19 órától a fővárosban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában