Röplabda

2022.06.16. 14:43

Az új idényben az Extraligáért száll harcba a Zirigh-csapat

Érdekes, ám kifejezetten jó szezont tudhat maga mögött a Dág KSE NB I. Ligás férfi röplabdacsapata. A mindössze ezer lakosú településen nagy hagyományai vannak ennek a sportágnak, így az utódok is igyekeznek eredményesen szerepelni, kiszolgálva lelkes szurkolóikat. Ez idén is sikerült.

Petrik József

A Dág KSE a harmadik helyet szerezte meg az NB I. Ligában

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A dági röplabdások az alapszakaszt a nyolc együttes összevetésében a második helyen zárták, így a pontvadászat a kiírás szerint az Extraligába feljutásért folytatott négyes „döntőbe” két pontot vihettek magukkal. Végül a helyosztót a harmadik helyen zárták. A szezont Zirigh Balázzsal, a Dág KSE vezetőedzőjével értékeltük. Ám rendhagyó módon, kissé „fordítva” kezdtük az elemzést...

A bajnokság végén olyan pletykák keringtek, hogy a Magyar Röplabda Szövetség összevonja az NB I. Ligát és az Extraligát, és két nyolcas csoportba kezdődik az új szezon. Mi az igazság? Zirigh Balázst kérdeztük.

Végül maradt az Extraliga és az NB I. Liga  Így az  idei bajnokságból a MÁV Előre Székesfehérvár jutott fel az Extraligába, és a Dunaferr csapata esett ki az NB I. Ligába, mert a szövetség elnöksége nem szavazta meg a fenti a variációt. Véleményem szerint ez nem is olyan nagy baj. Az elit csoport csapatai ugyanis elmentek abba az irányba, hogy három-négy „komoly” idegenlégióst igazolnak, amivel mi nem tudjuk, és nem is akarjuk felvenni a versenyt. Dágon csak és kizárólag hazai játékosokra építünk, akik hozzáteszem, sokszor jobbak az idegenlégiósoknál. Nem is értem, hogy miért nem ezt a vonalat erőltetik a hazai pontvadászatban...

– Visszatérve az évadra, milyen változások voltak a dági keretben? 

Néhány játékos távozott. Volt aki abbahagyta. Itt térnék ki Jánossy Bálintra, aki a csapatkapitányunk volt, tősgyökeres dágiként állt a gárda élén az elmúlt években, de munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudta vállalni felelősséggel a folytatást.

 – Milyen tervekkel készültetek a 2021–22-es szezonra?

A kertünket, a lehetőségeink szerint sikerült nagyon stabillá és olyan versenyképessé tenni, hogy akár az első hely megszerzésére is alkalmas legyen. Ezért azt céloztuk meg, hogy minden riválisunk ellen, minden meccsen a győzelemre törjünk.

– Hogyan értékeli az alapszakaszbeli teljesítményét ? 

Sokáig veretlenként meneteltünk, jól eső érzés volt, bár tudtuk, a mindent eldöntő mérkőzések az alapszakasz végén várnak ránk. Ám a kötelezően hozott mérkőzések mellett az igazi vetélytársak – mint Szeged és a MÁV Előre – elleni négy meccsből három nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Szerintem, a Szeged ellen minimum két, a Fehérvár ellen minimum egy pontot buktunk, de ennek ellenére sem volt csalódás az alapszakaszbeli második hely.

 – A rájátszásban miért nem sikerült megőrizni legalább ezt a pozíciót?

Azt kell mondanom, hogy a rájátszás első fordulójában, a Szeged ellen elszenvedett vereség, amely során mindhárom játszmát szettlabdáról veszítettünk el hazai pályán, megpecsételte a sorsunkat. Ezek után, hiába produkáltunk fantasztikus teljesítményeket, mint például a feljutó Fehérvár három-nullás legyőzése, olyan szorosan alakult a végjáték, hogy már nem volt sanszunk,  így „csak” izgalmassá tudtuk tenni a feljutásért vívott párharcot.

– Meddig tart a szünet?

Augusztus végéig biztos pihenőt kapnak a fiúk, akik közül többen is szerepelnek az országos strandröplabda bajnokságon.

– Mikor kezdi a Dág a felkészülést? 

Mivel a bajnokság október elején indul, így előtt egy hathetes felkészülést tervezünk, több edzőmérkőzés beiktatásával.

– Mennyire alakul át a dágiak kerete?

Több változás is lesz, ami nem egyszerűsíti a csapatépítést, hiszen fontos posztokat is érint. Feladó, liberó, és szélső ütő poszton is meghatározó játékosokat kell pótolnunk, akik tanulmányi, családi, munkahelyi okok miatt már nem tartanak velünk a következő idényben. Jelen állás szerint remek, Extraligás tapasztalattal rendelkező, ambiciózus fiatal játékosokkal tudjuk őket pótolni.

– Milyen esélyekkel vágnak az idénynek?

Biztosra veszem, hogy a következő pontvadászatot egy ütőképes, harcias csapattal kezdjük. Egy olyan társasággal, amelyik mindenki ellen esélyes lesz, legyen otthon, vagy idegenben a mérkőzés. Meggyőződésem, hogy az Extraligába feljutásért is harcban leszünk az utolsó fordulóig. 

 

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában