Úszás-Vízilabda

2022.09.12. 20:50

Izgalmas versenyek voltak az I. Vizes Családi Napon

A Tatabányai Vízmű SE nagyszabású családi napot szervezett a helyi sportuszodában. A a jó hangulatú eseményen csaknem kétszázan vettek részt.

Petrik József jozsef

Sirkó András edző (középen) állítja össze az úszóváltókat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az időjárás kegyeibe fogadta az első vizes családi napra érkezőket. Az eseményen a felnőtt és az ifjúsági vízilabdacsapat játékosai és vezetői nem vehettek részt, mivel felkészülési tornán jártak Martfűn. Ennek ellenére az érdeklődés minden várakozást felülmúlt. A klub egykori és jelenlegi tagjait színes programokkal várták a szervezők.

A „sima” úszóversenyek mellett volt vízalatti és matracos vetélkedő is, a vízilabdás-palánták pedig három korcsoportban is megütköztek a szülők együttesével. Az első meglepetést a legkisebbek okozták, akik, ha büntetővel, is de legyőzték az apák-anyák gárdáját. Tegyük hozzá, hogy a kicsik sikeréhez jelentősen hozzájárult Persely József szakmai igazgató kiváló játékvezetése is.

A 10–12 éves korosztály pólósai már a szülők és edzők vegyes csapata ellen szálltak medencébe. Itt a felnőttek bizonyultak jobbnak. Aztán, ahogy az várható volt, a nap mérkőzését az öregfiúk és a vegyes gyerekcsapat találkozója hozta. Ez az összecsapás a rendes játékidőben döntetlennel zárult, így itt is büntetők döntöttek. A két gárda ebben az ötös párbajban is fej-fej mellett haladt, mígnem az öregfiúknál Marján György, az egyesület elnöke – egy pattintott lövéssel – elrontotta a büntetőt...

Varró István készítette a főzőverseny győztes remekművét
Varró István készítette a főzőverseny győztes remekművét
Fotós: Novotni Ákos / Forrás: 24 Óra

Az ötmétereslövő-versenyre is rengetegen jelentkeztek. A végső győzelmet a 16 éves Jakabos Máté szerezte meg. A második helyen Tiborcz Lilla végzett, és ezzel ő bizonyult a legjobb női büntetés-végrehajtónak.

Az öregfiúknak végül a főzőversenyen sikerül mindenkin revánsot venniük. Varró István „főkukta” irányításával mind az öt vetélytársukat sikerült megelőzniük. A főzőverseny különdíját egy igazi különlegesség, a bográcsban készült rizskoch érdemelte ki.

A családi nap úgymond hivatalos részében a Kapcsándi László-díjat az egykori kiváló játékos és edző özvegye adta át a legjobb utánpótláskorú vízipólósnak, aki Borbély Sándor lett. Sanyi az U16-os világbajnokságon győztes magyar válogatott kapusaként bizonyította tehetségét. Az úszóknál egyértelmű volt a döntés, az egész idényben kimagasló teljesítményt nyújtó Jackl Vivien lett a legjobb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában