Diadal

2022.09.12. 10:00

12 ezer dolláros tornát nyert a tatabányai fallabdázó Madeirán

A tatabányai fallabdázó megnyerte a 12 ezer dollár összdíjazású versenyt, miután magabiztosan menetelt a döntőig, ahol négyszettes csatában legyőzte az első kiemelt portugál Rui Soarest.

Kemma.hu

Forrás: Magyar Fallabda Szövetség

A Magyar Fallabda Szövetség közleményében adott hírt arról, hogy a világranglista 65. helyezett magyarja a 3. kiemeltként lépett pályára a nemzetközi versenyen. Farkas Balázs a 2. körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a cseh Marek Panaceken lépett túl egy négyszettes meccsen, majd a walesi Emyr Evans következett, az elődöntőben pedig az egyiptomi Aly Abou Eleinent verte egy maratoni összecsapáson, végül öt szettet követően a kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar bajnok jutott döntőbe. Ott a portugál Rui Soares sem jelentett akadályt, így Farkas felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A szövetség közösségi oldalán Balázs verseny utáni értékelését is megosztotta:

– Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem a tornát és megvernem több előttem rangsorolt játékost is! Ez nagyon kellett az önbizalmamnak, és ez a 12k-s verseny-győzelem egy remek folytatása a legutóbbi bronz fokozatú PSA versenyen nyújtott teljesítményemnek. A döntő nagyon kemény volt, ilyenkor már mindenki fáradt és csak az számít, ki mennyire tud koncentrálni, ki mennyire akarja a győzelmet. Én beleadtam szívemet-lelkemet a meccsbe, és így nekem sikerült felállnom a dobogó legfelső fokára. Kedden utazom haza, így holnap egy kis pihenéssel, városnézéssel zárom a portugál utazásomat. A következő megmérettetés a hónap végén Kuwaitban egy 10 ezer dolláros verseny lesz – fogalmazott a tornagyőztes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában