Visszatérés

2022.08.21. 07:12

Több mint harminc év után újra a megye egyben az Almásfüzitő

Csaknem 300 szurkoló volt a szemtanúja annak, hogy több mint harminc esztendő után újra megyei első osztályú bajnoki mérkőzésen lépett pályára a település felnőtt férfi focicsapata.

K. L.

A sötét mezes füzitőiek döntetlennel tértek vissza a megye egybe

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. L.

Egykoron nem csak megyei bajnoki meccseket vívtak a Duna-partiak: a 60-as évek végén, illetve a 70-es évek elején a harmadosztályban is jeleskedtek. Kétszer is vendégszerepelt itt a magyar labdarúgó-válogatott, de arra a meccsre is csaknem kétezren kíváncsiak voltak, amelyen a színészválogatott volt a füzitőiek ellenfele.

Abban az időszakban, amikor a timföldgyár gőzerővel termelt, több mint három évtizeden át az élvonalban szerepeltek a füzitői női röplabdázók is, és más sportágak képviselői is gyakran hallattak magukról. Miután a gyár termelése drasztikusan csökkent, majd bezárta kapuit, a sportegyesület is átalakult, és a versenysport már nem kaphatott főszerepet. 

A füzitői férfi labdarúgók az elmúlt esztendőkben elsősorban a megyei harmadik vonalban fociztak, hol a Déli-, hol az Északi-csoportban, de több alkalommal jutottak fel a második ligába is. Mindemellett olyan idények is elteltek úgy, hogy Almásfüzitőnek nem volt felnőttcsapata. 

A 2020/21-es szezonban aztán újra megnyerték a megyei harmadosztály Északi-csoportját, és ezúttal vállalták azt, hogy egy szinttel feljebb folytatják a küzdelmeket. A csapatot igyekeztek megerősíteni, és a tehetséges fiatalok mellé több olyan játékos került, akik korábban más megyei együtteseknél már letették a névjegyüket. Így például a piros-fehéreket erősítette a korábbi megye I-es gólkirály Minárcsik Dániel, aki 51 találattal segítette bajnoki címhez a füzitőieket. 

Az elmúlt hétvégén, a Sárisáp elleni első megyei első osztályú mérkőzésen sokáig úgy tűnt, hogy győzelemmel mutatkozik be az újonc, a 3. percben Bozori Péter góljával szereztek előnyt a házigazdák, ám a 93. percben Manger Adrián góljával egyenlíteni tudtak a vendégek. A füzitőiek bíznak abban, hogy a folytatásban is megállják helyüket, és a szezon során gyakran szereznek majd örömöt lelkes szurkolóiknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában