Labdarúgás

2022.08.20. 18:28

„Amatőr szinten ezzel az ember nem tud mit kezdeni” − kicsit még nyár van a megye I.-ben

Több éles meccs is várható hétvégén, sokak javítani akarnak az első kör után a megyei első osztály második körében.

Herczeg István

A megye I.-ben senki sel fog feltett kézzel a pályára lépni

A második forduló következik a megyei első osztályban vasárnap délután. A Vértessomló az első körben nagyon fontos győzelmet aratott a Vértesszőlős ellen, azonban most hétvégén jóval nehezebb ellenfél érkezik a Nyergesújfalu személyében. Darabos Gábor csapata vasárnap és szerdán is a Koppánymonostor ellen játszott, mindkétszer döntetlent ért el. Most a győzelemért utaznak a nyergesiek Somlóra, de nem lesz egyszerű feladat. Tavaly nem vívtak unalmas meccseket a felek, hiszen egyszer 9-2-re, egyszer pedig 5-2-re végeztek a csapatok. 

A forduló rangadóját a Koppánymonostor és a Kecskéd vívja majd. Az előző szezonban a Kecskéd egyszer már meglepetést tudott okozni a Monostor ellen, amikor 5-0-ra legyőzte az akkor a bajnoki címért hajtó lila-fehéreket, most hasonló a cél. A hazaiak döntetlennel kezdtek, a Kecskéd viszont magabiztos sikerrel, de egy fordulóból nehéz kiindulni. Mindkét csapat játszott szerdán, a Kecskéd tovább is jutott, így a kondíció is hasonló lehet. 

Az Esztergom vereséggel startolt, viszont a kupában kiütötte ellenfelét, a Tát pedig szerdán nem volt pályán, előző vasárnap viszont simán győzött. Most egymás ellen vívnak rangadót. A két csapat jól ismeri egymást, vannak is átfedések a földrajzi közelség miatt. Mindkét csapatnak fontos lenne a győzelem ezen a találkozón.

A Környe vereséggel, az Almásfüzitő döntetlennel vette az első akadályt, így most egymás ellen próbálnak meg javítani. Szerdán a kupában az Almásfüzitő meglepő vereséget szenvedett a Lábatlantól, ráadásul előnyből, míg a Környe magabiztosan lépett tovább a Csolnokon. 
Sem a Sárisáp, sem a Bábolna számára nem úgy kezdődött a szezon, ahogy azt szerették volna, bár Csapó Károlyék egy fokkal elégedettebbek lehetnek, hiszen egy pontot legalább gyűjtöttek a nyitányon, de a kupától búcsúztak. 

A Bábolna egy nagy pofonba szaladt bele kezdésként a Tata ellen, így most kettőzött erővel utaznak Sárisápra. A két csapat az elmúlt szezonokban rendre jó meccseket vívott egymással, bízzunk benne, hogy ez most is így lesz, bár egyik csapat sem a legideálisabb kezdőcsapattal áll majd ki erre a találkozóra. Az imént felsorolt találkozók 15 órakor kezdődnek, aztán 17 órától szomszédvári rangadó lesz Tatán, ahová az első körben vereséget szenvedő Vértesszőlős utazik. 

A Tata jelenleg listavezető, már amennyire értelmezhető ez az első forduló után, de könnyedén megőrizheti ezt a pozícióját a Wéber-csapat, ha hozza a papírformát. Az előző idényekben 4-3-as és 5-3-as meccseket vívtak a felek, és most is biztosak vagyunk benne, hogy nem 0-0 lesz a végeredmény. A hazaiak egyébként nyolc rúgott góllal kezdték a bajnokságot, és azóta Terplán Zoltánt is leigazolták, a Vértesszőlős pedig egy négyest kapott a nyitányon. 

Eurotrade Solar Megyei I. osztály, 2. forduló 

Augusztus 21., vasárnap, 15 óra 
Vértessomlói KSK–Nyergesújfalu SE 
Nagy Géza, a Vértessomló vezetőedzője: – Nem mi vagyunk a hétvégi meccs esélyesei, hiszen az egyik bajnokaspiráns látogat hozzánk. Nem megyünk feltett kezekkel a pályára, de mindent elkövetünk, hogy meglepetést okozzunk és pontot vagy pontokat szerezzünk. 

Koppánymonostor SE–Wati-Kecskéd KSK 
Vigh László, a Koppánymonostor vezetőedzője: – Látjuk azt, hogy a Kecskéd szép eredményt ért el, és jól erősítettek. Nem számítunk könnyű meccsre, nekünk is lesznek hiányzóink a nyár miatt, de amatőr szinten ezzel az ember nem tud mit kezdeni. Minőségi a keretünk, mindenképpen a győzelem a cél ezen a találkozón. 

FC Esztergom–DG Tát SE 
Spóner József, az Esztergom vezetőedzője: – Nagyon várjuk a találkozót, és reméljük, hogy a múlt heti rossz helyzetkihasználásunkat tudjuk javítani. Egy jó meccset szeretnénk játszani, és továbbfejleszteni az egységet a csapatunknál. 

Környe SE–Almásfüzitői SC 
Gulyás Tamás, a Környe vezetőedzője: – Javítanunk kell. Ennyi. 

Sárisápi BSE–Bábolnai SE 
Csapó Károly, a Sárisáp vezetőedzője: – Ezen a héten ez lesz a harmadik mérkőzésünk. Bízom benne, hogy a fiatal játékosaim frissek lesznek. Az első forduló eredményei nem csapnak be minket, de győzelemre készülünk a Bábolna ellen. 

Augusztus 21., vasárnap, 17 óra 
Tatai AC–Vértesszőlősi SE 
Wéber Roland, a Tata vezetőedzője: – A jó kezdés után hazai pályán szeretnénk megszerezni a második győzelmünket, de nem lesz egyszerű a szervezett Vértesszőlős ellen. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában