Foci

2022.08.14. 21:46

Potyogtak a gólok a megye I. színpadán, a Tata egyből nyolcat vágott (képek)

Két kiütést is hozott a megyei első osztály nyitánya. A csapatok még küzdöttek a nyaralással, de több alakulat alaposan begyújtotta a rakétákat már most.

Herczeg István

A Kecskéd győzelemmel kezdi a szezont

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Labdarúgás Rövid szünet után már újra pattogott a labda az Eurotrade Solar nevet kapó megyei első osztályban. A rendhagyó módon 15 órakor kezdődő fordulóban nem volt rossz a gólátlag, ehhez leginkább a Tata tett hozzá. A kupameccsen is eredményesen kezdő Wéber-csapat nyolc gólt hintett Bábolnán, ráadásul ebből hatot az első félidőben. 

A hazaiaknál ez volt a 17 éves Soós Dániel kapus első felnőtt-tétmérkőzése, ami a jelek szerint nem sült el túl jól. A vendégeknél Mészáros Dominik rögtön mesternégyessel nyitott, amivel jelenleg vezeti a góllövőlistát. A gólátlag emeléséért a Tát is hozzátett, hiszen 6-1-re győzött hazai közönség előtt a Környe ellen. A vendégek indiszponáltan, fáradtan futballoztak, a rutinos táti csapat pedig ezt könnyedén kihasználta. A hazaiaknál az előző szezon gólkirálya, Koller Tamás mindjárt mesterhármassal nyitotta a szezont. 

Több mint harminc év után rendeztek újra megyei első osztályú bajnokit Almásfüzitőn, ráadásul nem sok hiányzott hozzá, hogy győztes meccsel nyisson az ASC. A hazaiak egy szöglet után már az első félidőben megszerezték a vezetést. A teljesen átalakuló Sárisáp próbált nyomni, ráadásul az 54. perctől ember­előnyben tehette ezt meg, de az összeszokatlanság a végjátékban mindig kijött. 

A 93. percig magáénak tudhatta a győzelmet az Almásfüzitő, ám ekkor végül Manger egalizálni tudott, így egy pontot megmentett a Sárisáp. Hasonló végeredménnyel zárult a forduló rangadója, a Nyergesújfalu–Koppánymonostor-csata is. Mindkét csapat esélyes idén a bajnoki címre, az előző körben előbbi harmadik, utóbbi második helyen végzett, a bajnok Zsámbék pedig már az NB III.-ban szerepel. Az első játékrész a vendégeké volt, meg is szerezték a vezetést, de a térfélcsere után egyenlíteni tudtak a hazaiak. A mérkőzés ide is, oda is eldőlhetett volna, Borsiczki kapus még egy büntetőt is fogott, ezzel pedig igazságosnak mondható döntetlennel zárult a rangadó. 

A Vértesszőlős–Vértessomló-összecsapáson mindkét kispadon régi-új vezetőedző dirigált: a hazaiakhoz Kiprich József, a vendégekhez Nagy Géza tért vissza, kisebb-nagyobb kitérőket követően. Az újkori debütálás Nagy Gézának sikerült jobban, hiszen csapata simán győzött Vértesszőlősön. Bő egy óráig nem esett gól, ám ezt követően áttört a gát, és a vendégek négyszer is mattolták a szőlősi hálóőrt, így nem volt végül kérdés, melyik csapat viszi haza a három pontot. Ez Kecskéden sem volt az: az egy-két alapemberét elveszítő Linczmaier-legénység a szinte új kezdő tizenegyet igazoló Esztergomot fogadta. A hat új igazolást kezdőcsapatba állító Esztergom szűk fél óra alatt kétgólos hátrányba került, de ekkor még szépíteni tudott. A második félidőben aztán a távozó házi gólkirály, Szabó Márk helyére érkező Plotár Patrik duplázott, így nem volt kérdés, hogy a Kecskéd kezdi győzelemmel a bajnokságot. 

Eurotrade Solar megyei I. osztály, 1. forduló 
Bábolnai SE–Tatai AC 0-8 (0-6) 
Bábolna, vezette: Erdélyi D. (Sándor T., Faragó Gy.) 
Bábolna: Soós – Takács K. (Farkas R., 26.), Szabó, Karvaj, Bognár, Kiss, Szendi, Németh, Hajnal P. (Varga, 74.), Hajnal K. (Takács B., 74.), Soha. Vezetőedző: Józsa Péter. 
Tatai AC: Csákány – Felső, Méhész (Putnoki, 63.), Tóth (Dragonya, 46.), Lázár, Mészáros, Kiprich, Lázár, Kisék (Máté-Kovács, 46.), Martonfi (Bogár, 46.), Hauzer (Koronczi, 69.). Vezetőedző: Wéber Roland. 
Gólszerzők: Mészáros (1., 12., 29., 43.), Felső (10.), Tóth (20.), Dragonya (50.), Kiprich (78.). 
Jók: senki, illetve mindenki. 
Józsa Péter: – Nagyon rossz kezdés, remélem, hogy nem ez a maximum, amit ki tudunk hozni magunkból… 
Wéber Roland: – Nagyon korán sikerült vezetést szereznünk, és a mérkőzés utolsó percéig nyomás alatt tudtuk tartani ellenfelünket! Ha továbbra is ilyen alázatosan dolgozunk, sok sikert tudunk majd elkönyvelni a végén! Gratulálok a csapatnak, és további sok sikert a Bábolnának. 

Almásfüzitői SC–Sárisápi BSE 1-1 (1-0) 
Almásfüzitő, vezette: Linn K. (Kurali Z., Urbanics Á.). 
Almásfüzitő: Németh T. D. – Soós, Szűcs, Bombicz, Kuzma (Kottra, 63.), Szalai, Minárcsik, Maksimchuk, Bozori (Torday, 82.), Németh M., Galambos. Technikai vezető: Lencse Balázs. 
Sárisáp: Sándor – Cserven, Guzsik, Papp, Berkeszi (Janetka, 74.), Manger, Jurásek J., Yousif, Karcagi, Hamza (Marczinkó, 65.), Válent. Vezetőedző: Csapó Károly. 
Gólszerzők: Bozori (3.), illetve Manger (93.). 
Kiállítva: Soós (54., Almásfüzitő). 
Jók: Galambos, Maksimchuk, Szűcs, Bozori, illetve Válent, Papp, Cserven, Manger. 
Lencse Balázs: – A nagy meleg rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Kicsit nagyobb szerencsével el tudtuk volna dönteni a találkozót a második fél­időben. 
Csapó Károly: – Az újonc otthonából az első fordulóban mindig bravúr elhozni egy pontot. Összességében elégedettek vagyunk, a játék még idény eleji, de sok a fiatalunk, össze kell még szoktunk. Megérdemeltük az egy pontot, sőt… 

DG Tát SE–Környe SE 6-1 (2-0) 
Tát, vezette: Farkas B. (Áy J. H., Uracs R.). 
Tát: Iványi – Sáros (Varga, 46.), Rábl, Tirpák (Zoltai, 72.), Dékány, Koller, Putnoki, Jámbor, Szabó (Farkas, 72.), Tillman, Chrompota. Vezetőedző: Szabó Attila. 
Környe: Bódis – Jónás (Nádudvari, 62.), Mig (Kerék, 63.), Zelenai, Békefi (Patyi, 46.), Szerencse, Kántor, Babai (Alapi, 86.), Szabó, Kósa, Stefán (Szerencse, 71.). Vezetőedző: Gulyás Tamás. 
Gólszerzők: Koller (2., 61., 89.), Dékány (9.), Varga (56.), Farkas (81.), illetve Kerék (73.) 
Jók: Tillman, Rábl, illetve senki. 
Szabó Attila: – A szezon első mérkőzése mindig különösen fontos, így is készültünk. Mindenképpen otthon szerettük volna tartani a három pontot. Voltak jó periódusaink a mérkőzésén. Az eredménnyel elégedett vagyok, de a játékon bőven lesz még mit javítani. Tipikus szezon eleji mérkőzés. 
Gulyás Tamás: – Gratulálok a Tátnak. Remélem, a játékosaim elgondolkodnak, mert aki így áll hozzá, az ne is jöjjön többet… 

Wati-Kecskéd KSK–FC Esztergom 4-1 (2-1) 
Kecskéd, vezette: Drabon B. (Drexler D., Jámbor B.). 
Kecskéd: Grósz – Neckernusz (Nagy, 80.), Neukunft, Gyenes (Kozma, 74.), Vadkerti, Schmidt L. (Czékmány, 46.), Greskó, Plotár, Kovács, Dikasz, Harsányi (Schmidt G., 67.). Vezetőedző: Linczmaier László. 
Esztergom: Monori – Besey, Barlangi, Várszegi D., Spáth (Bokros, 71.), Molnár (Krausz, 46.), Bogárdi, Sándor (Horváth, 80.), Kopányi, Ódor (Bugjó, 64.), Tahon. Vezetőedző: Spóner József. 
Gólszerzők: Neckernusz (18.), Harsányi (26.), Plotár (59., 70.), illetve Sándor (30.) 
Jók: mindenki, illetve Spáth, Besey, Ódor, Sándor. 
Linczmaier László: – Gratulálok a csapatomnak, ez pompás volt! Tudom, hogy lesznek hullámvölgyeink, de örülök neki, hogy nem a völgyben kezdtünk. 
Spóner József: – Egy még jobban megújult Esztergommal vágtunk neki ennek a szezonnak. A mai mérkőzés után inkább mérgesek vagyunk, mint szomorúak, mert a mutatott játék nem tükrözi az erőviszonyokat. Két játékvezetői döntés is sújtott minket, szóval elég rosszul jöttünk ki ebből a találkozóból. 

Nyergesújfalu SE–Koppánymonostor SE 1-1 (0-1) 
Nyergesújfalu, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Lovas G.). 
Nyergesújfalu: Borsiczki – Kozák, Cseh, Hajnal, Vass (Tóth, 46.), Vida (Szoboszlai, 46.), Farkas, Mann, Balogh, Takács (Fellegi, 90.), Manga M. (Antal, 90.). Vezetőedző: Darabos Gábor. 
Koppánymonostor: Boros – Kalla (Dávid, 25.), Hegedüs (Alasztics, 80.), Rába (Korcsok, 71.), Csapó, Valkó M., Valkó G., Dombi (Egyed, 50.), Simonics, Fodor, Tímár. Vezetőedző: Vigh László. 
Gólszerzők: Mann (49.), illetve Fodor (39.). 
Jók: Borsiczki, Mann, Kozák, Farkas, illetve mindenki. 
Darabos Gábor: – Két ellentétes félidő után igazságos eredmény született. 
Vigh László: – Egy nagyon jó első félidőt produkáltunk egy remek csapat ellen. Dominálni tudtunk, jó pozícióban birtokoltuk a labdát. A szünet után kaptunk egy gólt, ami a játékvezető szerint volt az. Felálltunk a padlóról, megpróbáltunk dominálni, de gólt már nem tudtunk szerezni. Van hiányérzetünk a találkozóval kapcsolatban. 

Vértesszőlősi SE–Vértessomlói KSK 0-4 (0-0) 
Vértesszőlős, vezette: Katona B. M. (Gabala Zs., Papp M.). 
Vértesszőlős: Kovács B. – Bognár, Wágner (Hideg Zs., 70.), Horváth, Fekete, Dombai, Jónás (Nagy, 63.), Hideg R. (Bata, 82.), Bencsik (Németh, 63.), Vaczula, Polyák. Vezetőedző: Kiprich József. 
Vértessomló: Iváncsán – Tóth, Éliás (Varga, 86.), Erdei, Koller (Murányi, 87.), Pető, Csernák (Erl, 80.), Kovács K. (Eigner, 88.), Kovács S., Balogh, Petőcz. Vezetőedző: Nagy Géza. 
Gólszerzők: Csernák (61.), Koller (74., 79.), Kovács S. (85.). 
Jók: senki, illetve mindenki. 
Kiprich József: – Teljesen megérdemelten nyert a Somló. Le tudtunk játszani kilencven percet úgy, hogy nem volt helyzetünk. 
Nagy Géza: – Az első gólig nyögvenyelős volt a mérkőzés, de utána átszakadt a gát. Szerintem teljesen megérdemelten nyertünk ilyen arányban is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában