Kerékpár

2022.06.21. 19:16

Tatai, baji és bokodi terembringások is helyt álltak az Eb-n

Pénteken és szombaton a nyíregyházi Continental Aréna adott otthont a teremkerékpáros Európa-bajnokságnak, amelyen megyei sikerek is születtek.

Kun Attila

Forrás: 24 Óra

Kerékpárlabdában megyei páros képviselte hazánkat az Eb-n, az Árendás Tamás (Tatai AC), Toma Vilmos (Baj KSE) kettős hatalmasat küzdve, de végül mindhárom mérkőzését elveszítve hatodikként zárt a roppant erős mezőnyben. A rendkívül színvonalas döntőt az osztrákok utolsó másodperces góllal nyerték meg a németek ellen 6-5-re. A harmadik helyet Svájc szerezte meg.

Művészi kerékpárban női egyesben Hugyecz Zsófia 13., a Bokodi SE versenyzője, Sárközi Anna Lilla pedig 15. lett, a végelszámolásban a német Jan Pfann diadalmaskodott. A férfiaknál az ugyancsak a bokodi színeket képviselő Schön Martin – két nappal edzésen elszenvedett lábujjtörése után – hatodik lett, Varga Csaba pedig az ötödik pozíciót szerezte meg. Az arany a német Lukas Kohl nyakába került.

A női párosoknál a német Sophie-Marie Wöhrle és a Caroline Wurth alkotta kettős győzött, a Bokodi SE duója, Balogh Vivien és Sugta Julianna hetedikként végzett. A vegyes párosoknál a világbajnok német kettős, Max Hanselmann és Serafin Schefold ünnepelhetett, és a női négyeseknél is a német kvartett bizonyult legjobbnak.

Összességében egy kiválóan megrendezett Európa-bajnokságnak adott otthont a nyíregyházi Continental Aréna, vélekedett az Európai Kerékpáros Szövetség a helyszínre látogató és a lebonyolításért felelős delegáltja, a svájci Marianne Kern.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában