Kosárlabda

2022.06.03. 09:51

Nagy meglepetés született: a Kémények nyerték a megyei bajnokságot

Címkék#kosárlaba

Visszavágtak az alapszakasz legyőzöttjei a bronzmeccsen és a döntőben.

Kun Attila

A Komárom (pirosban) nyerte a megyei bajnokságot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A hétvégén az oroszlányi Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban rendezték meg a megyei felnőttférfi-bajnokság éremcsatáit. A küzdelmekben a megyei bajnokság hét csapata közül négy vett részt: a bronzéremért az MVM-OSE Spartans és az MVM-OSE Titánok, a bajnoki címért pedig az Esztergom Eagles és a KVSE Kémények mérkőzött egymással.  A harmadik helyért vívott oroszlányi házi rangadót magabiztosan nyerte a Titánok, amely azért is meglepő némileg, mert az alapszakasz során a két csapat mindkét összecsapását simán nyerte a Spartans, amely ráadásul most két játékossal többet nevezett a rotációba, mint ellenfele. 

A döntőben is meglepetés született: az Esztergom Eagles a bajnokság során mind a 13 eddigi összecsapását megnyerte (így a KVSE-t is oda-vissza verte), most azonban a Kémények aratott nagyon sima győzelmet, és ezzel megnyerte a megyei bajnokságot. Az Esztergom Eagles egymás után másodszor végzett a második helyen.  Az alapszakasz legponterősebb (284) és legjobb pontátlagot (25,82) elérő játékosa Ács Szilveszter (MVM-OSE Lions U23) lett, aki a rájátszásban is a legmagasabb átlagot hozta (24). A rájátszás legtöbb pontot szerző kosarasa Radics Tamás György (KVSE Kémények) lett 63 ponttal.  Megyei bajnokság, férfi, a 3. helyért: MVM-OSE Spartans–MVM-OSE Titánok 58-80 (15-16, 13-18, 8-28, 22-18) 
döntő: Esztergom Eagles–­KVSE Kémények 54-88 (13-26, 12-21, 20-23, 9-18) K. A. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában