Labdarúgás

2022.04.23. 08:53

Máris bajnok a Kecskéd, A rájátszás sem kellett, hogy érmet kapjanak

A Wati-Kecskéd KSK U19-es csapata 22 mérkőzés alatt dűlőre jutott, és 21 találkozót megnyert.

H. I.

Forrás: Kecskéd KSK/ Facebook

A megyei I. osztályú U19-es bajnokságban ugyanaz a lebonyolítás, mint a felnőtteknél, azaz az alapszakaszt követően az első hat és a második hat csapat kettéválik, és egymás ellen döntik el a helyezéseket. A legnagyobb kérdés azonban már korábban eldőlt, hiszen a Wati-Kecskéd KSK U19-es csapata 22 mérkőzés alatt dűlőre jutott, és 21 találkozót megnyert, mindössze egy alkalommal kapott ki, ezzel pedig olyan előnyre tett szert, amit már nem lehet behozni a rájátszás öt mérkőzésén.

A fiataloknál is a hétvégén kezdik meg ezt a szakaszát a bajnokságnak, a Kecskéd az Esztergom csapatával játszik még. A legfényesebb érem kérdése ugyan már nem aktuális ebben a korcsoportban, azonban az ezüst-, és bronzérmes helyekre még többen pályáznak. A legjobban a Vértesszőlős áll, 45 pont van a nevük mellett, így a második helyen tanyáznak.

A dobogó legalsó foka jelenleg a Koppánymonostoré 41 egységgel, de a Nyergesújfalu 40, a Tata pedig 38 ponttal a nyomában van. A Vértesszőlős a Tatát, a Koppánymonostor pedig a Nyergesújfalut fogadja a hétvégén, így alapvetően alakulhat át a dobogós csapatok sorrendje vasárnap estére. 

Az alsóházban sok tét már nincs a szezon ezen szakaszán, a Vértessomló mögött a Bakonysárkány, az Ács és a Környe áll, ők egymás ellen csatázhatnak majd. Messze lemaradva a bajnokság két leg­gyengébb csapata, a Nagyigmánd 5, az Oroszlány 4 pontot gyűjtött eddig, és maximum egymás ellen gyarapíthatják majd ezeket a bajnokság befejezéséig. A másodosztály két csoportjában az Ászár és a Sárisáp vezet az U19-es korosztályban. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában